Ipod Touch 1st gen - neda sa nabit

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar ovi77 | úte čer 01, 2010 12:37 pm

Ipod Touch 1st gen - neda sa nabit

Zdravim, vcera mi kamos priniesol Ipod touch 1gen, nakolko ho nevedel zapnut a kedze mam iphone cakal, ze mu narobim zazraky. Povedal mi len tolko, ze ho mal 2dni na okne (chata, takze treba to chapat :)), kde ho zabudol, potom na nom nieco porobil a potom sa ipod vypol a okrem ciernej obrazovky na nom nie je nic viditelne. Skusil som DFU mod, pretoze to je take klasicke riesenie takmer kazdej situacie, ale pocitac zariadenie vobec nenajde. Tak som nechal ipod v nabijacke cca 15hodin a ovtedy sa mi na displeji zobrazila baterka, ktora signalizuje totalne vybitie, je ale mozne ze odvtedy sa uvoven baterie nijako nezmenila? Je to dokopy cca 20hodin, co sa ipod nabija a nezda sa mi, ze by sa spamataval tak dlho, skor to vidim na nieco ine...:( mate nejaky typy, rady? Vdaka
iPhone 3G 16GB iOS 4.2.1, White
iPhone 4 16GB iOS 7.1, Black
iPhone 4S 16GB iOS 7.1, Black
iPhone 5 16GB iOS 7.1, Black
iPod nano 5g 8GB, Blue
iPad 2 WiFi 16GB iOS 7.1, White
Macbook Pro with Retina , late 2013 2.5 GHz Intel Core i5, 8GB Ram, Intel Iris
Host
Host

Uživatelský avatar Metalgirl | úte čer 01, 2010 2:13 pm

Re: Ipod Touch 1st gen - neda sa nabit

Zkoušel jsi ten iPod odpojit od počítače a znova připojit? Jednou se mi stalo, že jsem měla připojený iPod a též se nenabíjel. Zjistila jsem to po x hodinách, nakonec jsem ho odpojila a znova připojila a pak nabíjení šlapalo. Jinak jestli je to takhle a zkoušel jsi i DFU mod, tak je možná baterie špatná, prostě jí skončila životnost. Ještě můžeš podržet bez připojení iPodu k pc home+power tlačítko a zkusit hard reset, jestli to pomůže. Ale vidím to na baterii. Jedině pak s tím zajít do servisu a baterii nechat vyměnit.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar ovi77 | úte čer 01, 2010 5:26 pm

Nabijat som to nechal cez USB ale aj cez siet, cez nabijacku z Iphonu a stale nic. Ked dam hard reset vypne sa ale uz znovu nenabehne, cize asi odisla nadobro bateria.
iPod nano 5g 8GB, Blue
Host
Host

Uživatelský avatar Beavers | úte čer 01, 2010 5:46 pm

Baterie nemusí být zničená. Může se stát, že je pouze "podvybitá", tzn., že její napětí je o něco nižší než je hranice nabíjecí automatiky v iP. Pod touto hranicí se již nespíná obvod pro zahájení nabíjecího procesu. Potíž je v tom, že baterie je zabudovaná, jinak se dá ještě docela jednoduše zachránit tím, že ji připojíš přímo na kontakty nabíječky a chvilku ji necháš nabíjet, aby napětí přesáhlo zmíněnou hranici. Pak už lze nabíjet standardním způsobem, tedy přes telefon resp. jeho obvody.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | úte čer 01, 2010 7:51 pm

Já si myslím, že pokud už jednou baterie ztratí svou kapacitu, tak ji nevzkřísí ani blesk. Ty baterie prostě mají svou výdrž pouze x let a potom ztratí svou kapacitu na dobro, je to způsobeno opakujícími se nabíjecími cykly. Nejlepší je nechat baterii vyměnit, ale autor dotazu to vyzkoušet může, naštěstí v iPodu je baterie hned pod zadním krytem.

Zobrazit video na http://youtu.be/7wcn4GV-F0E
Kód do fóra: [youtube]7wcn4GV-F0E[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Beavers | úte čer 01, 2010 8:06 pm

Dokud se neudělá tento pokus, nelze jednoznačně říci, že je baterka kaput. Li-Ion baterie mají hodně dlouhou životnost.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar ovi77 | úte čer 01, 2010 8:47 pm

Dakujem Vam za odpovede. Bateriu mam vybratu, skusim ju dobit a opat poskladat dokopy a spojazdnit. Dam vediet ako to dopadlo...inac na Ebay som nasiel baterie pre tento model ipodu za 5libier...je to vyborna cena, len aby mi to nevybuchlo po mesiaci :))
iPod nano 5g 8GB, Blue
Host
Host

Uživatelský avatar Beavers | úte čer 01, 2010 8:52 pm

Tu baterku hlavně nenabíjej mimo přístroj dlouho, stačí pár minut. Připoj ji k nějaké běžné nabíječce, která má 5V (cca) a raději velký proud, hlavně ji nepřepóluj, hleď, abys dal + na + a - na - pól. Pak ji dej zpět do iP a zkus nabíjet přes originál kabel, když nepůjde, ještě ji na chvíli připoj k té druhé nabíječce. Neříkám, že to musí pomoci, ale já jsem takto oživil několik baterek.
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPod touch