Pokusím se Ti pomoci. Před smazáním dat si ze stavajiciho pocitace nahrej všechny MP3 a fotky importovnané do iphone, někam bokem teba na externí HD. Fotky z fotoaparátu v telefonu normálně pomocí průzkumníka překopíruješ též někam do bezpečna. O nakoupené nebo free programy nepřijdeš nikdy, ty si můžeš vždy stáhnout zdarma na appstore, ale jinak se nacházejí fyzicky v dokumentech/music/itunes ...... nemám u sebe pc, v některé ze složek tady fyzicky jsou, tak si je normálně překopíruj taky bokem a pak je přetáhneš do nových Itunes do sekce "aplikace" a oni se pěkně naimportují v novem pocitaci tam kam maji. No a už Ti zbývají jen kontakty kalendář a poznámky. Buď je máš uložené v outlooku v msoffice od microsoftu a ty je dobré si z outlooku exportovat též na nové místo, a pak do novém outlooku zase importovat. Nebo jsou (po provedení Backup v Itunes) tyto položky tvého telefonu (kontakty, poznámky, kalendář, voicememory, smsky spolu s kompletním nastavením telefonu schované v záloze (backup), ta je ve windowsXP tady C:\Documents and Settings\Petr\Data aplikací\Apple Computer\MobileSync\Backup\ . Tady jsou jsou schované fotky z fotáku, kompletní nastavení mobilu, smsky, atd. Možná i aplikace, ale čert aby se v tom vyznal. Tak pomocí této zálohy dotaneš vždy telefon do stavu, jako byl před zhotovením (píše to v Itunes-"backing") zálohy. Proto bych si poslední zálohu taky schoval. Složka má vždy dlouhé číslo a na konci datum zálohy. Soubory ve složce jsou nazvány různými číslicemi.
Před měsícem se mi stalo, že jsem donesl telefon z reklamace, byl úplně vymazaný a po připojení k mému PC mi Itunes nenašly poslední zálohu. Byla před reklamací provedena a byla na místě ve C:\Documents and Settings\Petr\Data aplikací\Apple Computer\MobileSync\Backup\ ale při kliknutí pravým tlačítkem na ikonku telefonu v Itunes mi nebylo nabídnuto "obnovit ze zálohy" ale pořád pouze provést zálohu (backup). Mám nejnovější Itunes a winXP a pravděpodobně udělali inženýři v Apple zase chybu. Metalgirl psala, že nejsem sám. Chtěl jsem zachránit smsky a nastavení celého telefonu a tak jsem to udělal tak, že jsem celou zálohu o velikosti 7GB překopíroval z winXP dowin7 v notebooku, (teď netuším kde to je, mám dojem že trošku jinde než v XP, ale když dáš zobrazit skryté soubory a vyhledat MobileSync nebo Backup, tak to najdeš), naistaloval jsem Itunes a provedl obnovu ze zálohy. Jupíííí a telefon mám jako před tím. Teda kromě 12000 kusů fotek v albu a 40 alb mp3, ale to už není problém znovu do telefonu importovat. Teď mě napadlo, že jsem měl po této obnově v telefonu i aplikace, takže jsou tam schované taky. Takže Backup ve winXP ano, ale restore pouze ve win7, v notebooku. Je to všechno moc složité a pokud to člověk rok nedělá, zase všechno zapomene. To je nevýhoda tohoto systému. Každý druh dat, se kopíruje do telefonu a z telefonu jinak a kdo si to má pamatovat

Doufám, že jsem pomohl. Chce to přečíst dvakrát, ale myslím, že se to dá pochopit.