RadekD píše: Přijdou mi tam ty fotky poměrně malé.
Ano, to je jediná nevýhoda, který může někomu vadit. Fotky na Photostreamu iCloud automaticky zmenšuje na 2048 x 1536 ve formatu 4:3 a 2304 x 1536 ve formátu 3:2.
Stejně tak zmešuje video na HD 720 . Ale je to o tom, co kdo od fotky žádá. 2048 není mnoho , ale na běžné prohlížení někde na počítači a nebo na televizi je to dostačující, uděláte z ní i normální slušný tisk.
Pokud aůe chcete plnou originální velikost , pak je potřeba využívat právě iCloud Photo Library, které je součástí iCloud Drive a při větším počtu fotek platit za prostor. A nebo posílat fotky v plné velikosti na Flickr, ten je podobný, jako iCloud Photo Library, ale má pro fotky a videa zdarma 1 TB prostoru. Možnosti jsou různé, stejně, jako nároky. Pro profíky a nebo náročné uživatele je Photostream na iCloudu se svým omezením velikosti fotek a videa asi opravdu málo
EDIT:
HOFA píše:Jen mě stále není jasno s tím iCloud Drive,prostě chci aby mě fotky nazabíraly místo v telefonu tak funkci iCLOUD DRIVE MÁM MÍT VYPNUTOU ?
Pokud jsou ty fotky odeslané - uložené na iCloud Photo Library - iCloud Drive, tak v telefonu žádné místo nezabírají. Jsou na něm jen ve formě náhledů. Alespoň tak jsem to pochopil při představování iCloud Photo Library. Ale zkušenost nemám, osobně iCloud Drive nepoužívám, takže jej mám vypnutý.