miro1309 | úte črc 14, 2015 4:57 pm
Pokiaľ sa to tu ešte neriešilo, tak len pripomínam všetkým zúčastneným na bete, pokiaľ raz aktivujete dvojfázové overovanie, nie je cesta späť. Po downgrade na 8.4 bude iPhone žiadať overenie kódom, ale kód nepríde, prijíma ho len iOS 9 a vyššie. Neskôr nie je možné dvojfázové overenie vypnúť. Ale vcelku je to šikovný spôsob zabezpečenia.
Pocity so systému, je použíteľný, nový font je naozaj pastva pre oči, pôsobí úhľadne, nové kontextové okná sú zaoblenejšie, čo pôsobí naozaj dobre, ponuka zdieľania je rozšírená o PDF to iBooks, čo je perfektné. Lagov sa dočkala aplikácia fotoaparát, často spadne, pri zapnutí náhľadu filtrov laguje takmer k nepoužiteľnosti. Siri akoby bola viac ľudská, prostredie je celkovo príjemné, ako mínus vidím multitasking, väčšinou som liberálny k zmenám, ale táto zmena sa zdá byť chaotická, možno len sila zvyku, no pri zapnutí nemám vôbec prehľad, čo beží na pozadí, až kým nedotiahnem aplikáciu úplne do popredia. Tiež mi chýba modifikovateľný zoznam obľúbených, čo sa objavil po aktivácii multitaskingu úplne hore, mohol som tam nastaviť, koho som chcel, takto sa musím spoliehať len na Spootlight suggestions, čo sa objaví po potiahnutí zľava doprava, tento zoznam sa nedá upraviť, zatiaľ. Radosť mi spravila klávesnica, spočiatku som bol skeptický k malým písmenám, ale naozaj sa na tom píše lepšie. Vypnutie náhľadu písania -odozva klávesnice- po dlhých rokoch používania neodporúčam, zvýšila sa chybovosť v slovách.
Celkovo pozitívna zmena, ale na nový iOS 9 by som to nevidel, skôr tak 8.5.
Na iPhone 6 plus - batéria menej vydrží (beta), systém viditeľne laguje, sem tam niečo spadne. Pre dobrodružné povahy skvelá cesta, pre primárne zariadenie asi nie je vhodná.