Pantani | pát zář 19, 2014 6:28 am
Cuting: možná, že jsem se včera nevyjádřil dost přesně: k tomu, aby fungovalo diktování v češtině je třeba
1) mít zapnutou Siri
2) mít v seznamu klávesnic českou (Settings/General/Keyboards/Keyboards a v seznamu musí být CZ klávesnice)
3) ve chvíli, kdy chceš diktovat česky, musíš mít (např. tedy v té iMessage.app) tu českou klávesnici aktivní, nesmíš mít přepnuto na anglickou. V případě potřeby (a v případě, že máte nainstalováno vícero klávesnic) je třeba takovým tím mezinárodním tlačítkem vedle spacu tu klávesnici přepnout.
V případě, že váš telefon máte v češtině, pak se s problémem nejspíš nesetkáte a zdá se vám, že to funguje normálně a automaticky. Ti, kdo mají telefon v EN/US se s problémem setkají téměř jistě, proto jsem to psal.
Svůj včerejší příspěvek jsem tím diktováním taky "napsal" a řekl bych, že se z toho pro mě stává poněkud návykovka. Funguje to skvěle v jinak relativně tichém prostředí, v případě ruchů to přidává písmenka. Je to hodně citlivý, ale za běžných podmínek to funguje téměř bezchybně. Za mě osobně zatím jednička s hvězdičkou.
Byl bych ještě spokojenější, kdyby to ten jazyk rozpoznalo nějak automaticky a já nemusel přepínat klávesnice. Tu českou jsem totiž neměl nikdy nainstalovanou a teďka ji tam mám vyloženě jen kvůli tomu diktování.
Jo a štve mě, že to nefunguje v Siri, to je podle mýho zásadní chyba - asi chápu proč, ale vadí mi to.
Neví někdo z vývojářů kdy bude k dispozici iOS 8.0 SDK pro XCode? Abych se mohl pokusit o nějaký NC widget...