Beavers | ned čer 19, 2011 2:45 pm
OT: MG, koukám, že ses tady pěkně rozohnila a při tom mluvíš o zcela jiné věci. Já jsem chtěl svým příspěvkem naznačit to, že se na nás čecho-slováčky zvysoka se** a to nejen konkrétně u iTunes, ale here, there and ev'rywhere, že prostě nemáme nárok. Kam se podívám, je všechno v polštině, ruštině, arabštině a několika jazycích s vysypaným čajem a čeština málokdy. Dříve jsme nadávali na Rusáky a to tady nic v azbuce nebylo. V angličtině je většina návodů a označení přístrojů, u mnoha SW pro Windows už čeština je, chválabohu. Starší generace anglicky neumí, připadá mi to jak když někdo nepřemýšlí, protože spousta lidí si výrobky nekoupí, protože jim nerozumí. Někdo ani neví, co to je ON/OFF, natož jiné popisky. Divíme se pak, že lidi přístroje porouchají? To už dokonce došlo tak daleko, že na jednom dálkovém ovladači nemám ON/OFF, ale NO/OFF, hlavně, aby to vypadalo americky. Mám rád angličtinu, vždycky jsem ji považoval za světový jazyk č. 1, ale žijeme v Čechách.
Copak je problém, aby pár českých zaměstnanců firmy Apple přeložilo iTunes tak, abych nemusel civět do návodu při jeho obsluze, když od toho jsou tam ovládací prvky s popisky? To, že je návod na iTunes nedostatečný, o tom raději pomlčím.
Co to je za pokrok, když k televizi už nedostanu ani ten papírový návod k použití, ale flash disk, kde je manuál v elektronické podobě? Tu flešku zstrčíme do USB TV a můžeme si číst návod v němž se pohybovat je tak trochu horor, jsou to jpg obrázky. A nastavit podle něj televizi je nemožné. Takže tužka, papír a udělat si poznámky. O co jednodušší to bylo např. u TV Finlux, kde byl elektronický manuál, ze kterého se přímo vše nastavovalo.
Toto moje postesknutí nepatří do tématu, ale souvisí s ním principiálně. Nechci si tady číst o tom, že jsme to my chlapi, kteří nečtou návody, to už jsi zabrusila někam jinam, totéž mohu tvrdit já o ženských a nikoli proto, abych tě parafrázoval, ale protože to je pravda. O tom to ale opravdu není.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.