Za mě iOS9 prozatím spokojenost. Narval jsem ho jak do své IP5S, ta na přítelkynin IP4S a rychlost se na obou citelně zlepšila (paradoxně mi přijde, že více se to projevilo na IP5S). Telefony byly tak prvních 20min trochu zpomalené, ale pak se to najednou rozjelo. Instalace provedena klasicky jako aktualizace (žádné resetování ani mazání). Baterie se zdá být lepší, to si ale potvrdím až po delší době. Moje postřehy:
+ Citelné zrychlení systému
+ Větší klávesnice na psaní (nevím, jestli se to dalo nastavit už v minulém iOS, ale konečně se na tom dá pořádně psát)
+ Režim úspora baterie
+ rychlejší zvednutí hovoru (pauza než se to zvedne není tak propastná)
+ Lepší kontrast barev iOS9 a jiné písmo
- Při přehrávání videa z YT v Safari se nezakryje horní lišta s časem a wifi signálem -> to mi přijde strašně debilní -> nelze nějak vypnout?
- Občas blbnou notifikace (nezapípá hned ta první, ale třeba až druhá)
- Nová obrazovka na ploše úplně vlevo mě spíš sere - nevyužívám ji
- vymazaly se mi některé obrázky u kontaktů
- Možná multitasking trochu méně přehledný než ten na iOS8, ale to je podle mě o zvyku
Jinak otázka do pléna - nepřipadá vám, že má design iOS9 větší kontrast barev? Přijde mi, že je snad i trochu změněné písmo, líp se všechno čte a všechny barvy jsou jasnější (přitom mám jas obrazovky pořád na stejné úrovni, kterou si nastavuji sám).
Možná to je jenom nějakej můj Wow-efekt...