Anndy | pon lis 27, 2017 2:31 pm
Tak pozor. Znizena vydrz aku a to, ze sa vypina pri 50% nie je to iste. ak sa vypina pri 50% je to chyba ina. Tu by mala byt mozna reklamacia. Ak mas len znizenu kapacitu aku, tak proste ti "len" ryychlesjsie ubududaju percenta. Ale nie, ze sa pri 50% vypne.
Jedine este, ak sa pouziva mimo optimalnych teplot (0-35 st. C). Najma na mraze hlbokom sa to moze stat, ze sa vypne skor. A ked sa dlhsie takto pouziva, moze sa poskodit.
Rony: Hmm - tazko sa sudi. Ja napr. s IP4 a 5 som nemal problemy s aku. Vydrzali krasne 2r+. Od 6 vyssie vzdy po roku sledujem rapidnejsie znizenie vydrze. Co som oproti 4 a 5 zmenil je to, ze ho nenechvam vybit a nabijam uz napr pri 30-40%. A neviem, co je spravne a co nie. Ale skor to beriem este tak, ze moje vyuzivanie iPhone rastie kazdym dnom a rokom, tak tu aku proste castejsie pouzivam a za rok mozno dam tych cca 400 cyklov. Rovnako s prichodom jari, resp. predlzovanim dna a vacsim poctom slnecnych dni pri automatickokm jase dostava aku viac zabrat ako v zimnom obdobi.
A sam neviem, ci je dobre napr v praci pooobede (ako teraz napr.) pri 56% uz nabit doplna alebo len 80%, ci cakat na vecer kym bude mat 25-35%. Nikde som sa nic relevantne nedocital. Ani apple ani nikde. Resp. ja nemam v tomto obore hlboke znalosti a cital som vselico - od jedneho extremu po druhy. A neviem si to vyhotnodti, co je blud a co pravda.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey