airmt | stř říj 02, 2013 12:59 pm
Vítám přidání funkcí, čerstvý vzhled některých aplikací, vylepšení např. Safari, Siri (rozumí mnohem lépe), foťáku (filtry), uspořádání obrázků dle data (konečně se v tom dá rychle vyhledat starší fotku), nový spotlight a hlavně ovládací centrum (hurá, myslel jsem, že Apple je hluchý).
Vzhled samotného menu, hodin, dialogových oken a ikon je krok zpět (má to být usnadnění pro přechod na Win?)
Nechápu omezení např. Airdrop (který měl IMHO být už v prvním servis packu iOS 1, to mám fotky a odkazy pořád posílat mailem?) nebo nemožnost volby u kontrolního panelu - např. 3G vypínám nejčastěji kvůli baterce a výpadkům hovorů v místech se slabým 3G. Pokrytí není chybou Apple, ale výpadky hovorů ano. Využil bych rozhodně častěji než Bluetooth, který je v iphonu k ničemu (nefunguje se spoustou HF sluchátek).
Výdrž baterky je menší, o kolik zatím nedokážu zhodnotit, protože zrovna hrávám Plants v. Zombie 2, které baterku slušné ždímá. Co mě ale překvapilo bylo trhané posouvání v mapě jednotlivých světů v PvZ 2 (první hraní po update). Stejně tak mě nemile překvapilo jak se trhalo Real racing 3 (připadal jsem si jak na nějakém slabém Androidu - v menu i při závodu) a někdy i scrolling v menu telefonu (výrazné trhání). Po shození všech aplikací a novém spuštění to bylo lepší, ale třeba u RR3 pocitově stále horší než IOS6. Nevím tedy jestli si daný IOS 7.0.2 neumí sám uvolnit místo v paměti nebo čím by to mohlo být. Každopádně mě mrzí, že se vyšší náročnost IOS7 projevuje i v aplikacích a tak třeba u nově náročnějších her nebude stejně samozřejmá plynulost jako tomu bylo dříve. Pokud to tak je, měl by Apple umožnit downgrade, protože na IOS5 a 6 vše běhalo bleskurychle a sekání jsem za 2 roky nezažil.