Beavers | ned srp 30, 2009 11:21 am
Trochu OT úvaha: Bojovat proti JB můžou nejlépe tím, že umožní přístup do souborového systému a pokud to ne, tak alepoň přidání nativních aplikací (anebo funkcí do již stávajících), které jsou žádány a jinak než s pomocí JB je majitelé iP nezískají. Mluvím o víceméně rozšířených možnostech telefonní části. Kdyby Apple tak urputně netrvala na tom, že SMS nebudou mít doručenky, že neimplementují do aplikace Telefon funkce, které jsou v někdejším iLog (nyní MobileLog), čili statistiky odchozích, příchozích a jiných hovorů, jejich délky, vynulovatelnou položku Doba odchozích hovorů atd. Kdyby tyto aplikace natolik neoklešťovala a přiřadila jim funkce, které jsou v současných mobilech běžné. Kdyby respektovala přání uživatelů, aby BlueTooth byla běžnou funkcí bez omezení tak, jako to mají veškeré mobilní telefony (i když mně samotnému BT nechybí, ale já nejsem vzorkem majitelů iPhone), kdyby se poučila z toho, co uživatelé pomocí JB nejčastěji provádějí a přímo do iTunes zařadila něco podobného, jako jsou možnosti aplikací Categories, různých vychytávek z Winterboardů, myslím, že by ubylo uživatelů, kteří se trápí s JB a mnohdy si "podělají" iPhone až k nepoužitelnosti. Aplikace 3. stran by pro ně měly být inspirací a nikoli něčím, proti čemu je nutno zahájit již předem prohraný boj. Stačilo by zvolit jinou filosofii a přestat se na chvíli chovat jako typičtí Amerikáni, kteří si osobují nepsané právo vládnout celému světu se vším všudy, tedy i technickými trendy. iPhone je postaven a vymyšlen na dobrých základech, ale bohužel v mnoha věcech uživatelsky pokulhává za světem. Pak se může stát, že je opravdu někdo trumfne, není to nic nemožného.
K otázce iTunes a jejich verze pro Windows raději pomlčím, protože bych musel začít tím, co se mi na jejich funkcích nelíbí tím, že jsou uživatelsky non friendly. Jestliže nabídli uživatelům možnost správy telefonu i z PC a nejenom z MACu, měli tento program technicky dotáhnout do konce. Ne každý se po neúspěších rozhodne pro to, že přejde z PC na MAC. Nelze se pak divit, že podnikaví šikmoočci vytvoří opravdu "windowsí" program, který je pro uživatele PC přijatelnější. Divit by se měla především Apple a poučit se z toho.