Beavers | pon říj 18, 2010 2:26 pm
Záleží také na tom, z jakého gramofonu to bylo ripnuto, nebo jde o nahrávku z magnetofonového pásku, kde je nahrávka pořízená z desky. Vypadá to na obyčejnou krystalovou přenosku, protože nahrávka je plochá - desky bývaly poměrně dobře nahrané a pokud ne, při zdigitalizování do PC se nechají dobře upravit (odstranit praskot a šum, zvýšit dynamika). Ripnutím je zvuk ve formátu wave, nechápu, proč máš bitrate mp3 tak nízký, minimálně bych zvolil 128.
Vcelku je deska značně ohraná a program, kterým já upravuji nahrávky si s tím už moc neporadí. Jedná se o permanentní praskot a zde i výpočetní technika selhává. Pokoušel jsem se tvou ukázku vylepšit, ale i když je o něco lepší, nedá se z toho moc vyčarovat.
Verdikt: již základní nahrávka je velmi nekvalitní a zázraky se s ní nedají udělat.
Pozn.: ta mp3 má opravdu nějakou vadu, protože můj editační program ji nedokáže načíst. Musel jsem ji jiným programem překonvertovat do formátu wave a pak teprve s ní šlo pracovat. Použil jsem pak pouze pravý kanál, který jsem zkopíroval i na místo levého. Pravý kanál byl o něco lepší a méně poškozený, což může být způsobeno tím, jak se deska hrála na nekvalitním gramofonu bez antiskatingu (eliminace dostředné síly na hrot) a tím je jeden kanál více opotřebován.