Kotelnik píše:Ruku na srdce, toto by mohlo být od Applu zvládnuto zživatelsky lépe. Málokdo používá jen jeden PC, nebo minimálně by si třeba kamaráda rad přidal jeho knihovnu atd...
Potom si zrejme jednu dolezitu vec nepochopil: takuto prkotinu by Apple milerad doplnil do systemu. ROZHODNE to nie je problem.
MIMOCHODOM: Komu to vadi, ma DNES uz moznost nasypat si hudobnu kniznicu na iCloud. Tam je uzivatelska prijemnost dostatocna.
Ale k veci: keby som mohol urobit to, ze si z jedneho pocitaca nahram pesnicky do iPodu, prejdem k inemu pocitacu a prekopirujem hudbu do neho, tak v prvom rade vytvaram cosi ako "nelegalne" kopie. Preto Apple pri vytvarani obchodu iTunes musel zabezpecit, aby neposobil ako prostriedok pre distribuciu obsahu. iPod je KONECNE zariadenie pri distribucii (prenasani) hudby. Nie je to USB disk.
Takze musel zabezpecit, aby prenasanie skladieb pomocou prenosneho zariadenia nebolo mozne resp. jednoduche. Preto a toto je jediny dovod preco existuje AUTORIZACIA pocitaca k Apple ID, preco nie je mozne synchronizovat iPod s VIAC ako jednou itunes kniznicou.
Staci premyslat a hned v ten moment sa vyvarujete zbytocnych sklamani ci planych nadeji, ze by cosi niekedy mohol Apple "vylepsit" alebo "prebudit" sa a "opravit" to, co povazujete za chybu. To, co je pre vas nedokonalost a chyba moze byt zamer.a
Bud sa tomu nejako prisposobite - to znamena, prestanete svoj iPod povazovat za HLAVNY sklad pesniciek a prejdete na jeho chapanie, ze je to koncove zariadenie pre POCUVANIE hudby z vasej hudobnej kniznice, ktora je MIMO toto zriadenie. Alebo to neprijmete a budete si musiet vymysliet system, ktory vas neobmedzuje pri volnom vymienani autorskych nahravok. Aj ked ja osobne si myslim, ze v skutocnosti to nie je ziadne obmedzenie - tak alebo onak casom pridete na to, ze vasa hudobna zbierka jednoducho musi byt mimo vas mobilny prehravac a v takom pripade musi existovat ako jeden celok. iTunes a Apple neobmedzuju pouzitie vasej kniznice VIAC zariadeniami, takze ziadne nelogicke obmedzenia neexistuju.
Kotelnik: chapem, ze by si kamaratovi rad dal pesnicky zo svojej kniznice, no nemozno to urobit tak, ze mu ich prekopirujes z iPodu ani tak, ze si on zoberie svoj iPod a prekopiruje z nej do neho. Ked budes premyslat, prides na sposob, ktory je rychly a jednoduchy.