Moje známá má Iphone 2G, na něm firmware 1.1.4. U Vodafonu si aktivovala internet do mobilu, jenže jí iphone nejde nastavit, poněvadž má pod sítí jen tři volby: 1.VPN, 2.Wifi 3. Edge roaming. Na fóru se dočetla, že tam potřebuje mít APN, ale protože tam nemá ten čtvrtý řádek s názvem EDGE, který ji po stisknutí má nabídnout APN, nemůže do jeho pole ani napsat aktivaci pomocí slova "internet". Zatím nechce upgradeovat na FW 2.x nebo 3.0 a ráda by docílila toho, aby v Nastavení se pod Sítěmi objevilo EDGE s možností APN nastavit. Ona je, co se týče počítačů, celkem schopná a dokázala by na nový FW přejít. Ale o to jí nejde. Pro ni je záhadou to, co píšu výše.
Již vyzkoušela toto: 1) Reset All Settings, 2) chtěla přes itunes nahrát Carriers update, ale vůbec netuší, jak se to dělá, nebo kde to má vzít. Nikde to prý nenašla. 3) Poradil jsem jí, aby z Installeru nainstalovala Edge Fix, ale ten je prý pouze pro FW 1.1.1, pak je tam nějaký německý, který údajně nainstaluje i Vodafone, ale to se bojí použít. 4) SIM kartu má 2 roky starou, tím by to být nemělo (mám také 1.1.4 a SIMku mám podstatně starší a toto nastavení tam mám). Oslovil jsem soukromě i některé uživatele a mody, kteří poradili to, co jsem uvedl.
Ptám se tedy za ni, nyní již veřejně, co by mohlo být účinné pro to, aby se EDGE objevilo v nabídce pro nastavení sítí? Neraďte mi, prosím, aby restorovala FW 1.1.4, nebo upgradeovala FW na vyšší, to je samozřejmě jedna z variant, kterou má v záloze. Za případné rady děkuji i jejím jménem.