Pripojeni internetu skrze iPhone na pc.

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Goyer | ned pro 28, 2008 1:17 am

Pripojeni internetu skrze iPhone na pc.

Zdravim vsechny fajncmekry do iPhone.
Prolezl jsem si zacatecnicne a i vsechna fora, na vsech mistech se vsemozen resi na co se chci zeptat, ale nikde jsem nenasel zda je nyni mozne ted pouzit nejaky software na poskytnuti internetu skrze iPhone prez USB kabel kdyz nemam cydii na iPhonou, kterou take nechci.
Diky za odpoved a pripadne prosim krome wifi navodu, zda mate nekdo jasny a overeny a hlavne funkcni zpusob propojeni.

Pzn. pripojuji se na jak na LAN, tak i na Wifi, takze nepripada v uvahu nejake smerodatne a pevne pripojeni jako v navodu na wifi pripojeni a ostatni pripojeni tim razem pada.
Diky!
Host
Host

Uživatelský avatar spachal_tmp | ned pro 28, 2008 2:05 am

Re: Pripojeni internetu skrze iPhone na pc.

Hledas spatne, hledej heslo "tethering", pripadne "iModem". Jsem si temer jisty, ze napriklad iModem bude funkcni i bez jailbreaku.
Starý pes fóra :)

Goyer | ned pro 28, 2008 6:41 pm

Ahoj,
predne diky za reakci.
Nejsem zrovna amater na techniku, na iPhopne mozna ano, ale i tak jsem si vse procetl a zjistil ohledne iModemu toto:

Ty jsi si jisty ze to bez hecku nejde, ale dosavadne se to ke me stavi takto :

Po nainstalovani iModemu

se objevi krasne prehledne okenko

Obrázek

pochopitelne je nutne vse nastavit a tak kliknu pravym na ikonu na liste, objevi se toto:

Obrázek

ze vsech moznych hlasek se dozvidam, ze musim nainstalovat deamon, tedy kliknu na active phone a install deamon, odklidnu souhlas a :

Obrázek

a hled v prvnim kroku toto:
Obrázek

Tento proces jsem cely zkousel radeji jeste jednou i kdyz mi to prislo zbytecny... proto jsem vznesl novy topic/dotaz, proto zase ja jsem si jisty, ze iPhone hecnuty na iModem musi byt a tudiz tato varianta pro me pada a prosim vsechny na stejne lodi o zajem iPhone jako modemu o pomoc, je to pro me dosti stezejsi zalezitost.

Dekuji vsem.
Verim, ze by to mohlo nekolika lidem pomoci!
Diky!
Host
Host

jirkus | ned pro 28, 2008 7:26 pm

Ano pro instalaci iPhonemodemu potřebuješ jailbreaknutý telefon.
Ale to sis mohl přečíst na úvodní stránce http://www.iphonemodem.com.

Ješte existuje aplikace pdanet, ale s její instalací je to podobné jako u iPhonemodemu.

Občas se na internetu ozve nějaký hlas, že Apple jedná s AT&T o podmínkách a možnosti integrace modemu do některé z dalších verzí FW, ale zatím skutek utek.

Goyer | ned pro 28, 2008 8:11 pm

Dekuju za odpoved,
takze tedy strucne jasne, na nehecknuty telefon nelze za zadnych okolnosti dostat to co chci?
BTW, kdyz budu mit hecknuty telefon, pujde diky iModemu pripojeni prez USB kabel internet v notesu? Na vsechny typy pripojeni od GPRS, EDGE i G3. (pouzivam to nejrychlejsi-1Mbit od 02 a ani nevim jaka je to technologie, ale myslim G3)

iPhone jsem v podstate dostal omylem, ale vzhledem k tomu jaky je, jsem si jistym zpusobem oblibil a jsem schopen dat na oltar i BT pripojeni, ale ne za okolnosti, ze nelze pouzivat jako modem (USB propojeni)

Budu si asi muset tedy nastudovat jak na hecknout telefonu, ale zase vsude ctu o tom, ze porusim zaruku, ne ze bych byl nejaky chudak, ale 14 litru mi prijde pripadne pri nejake poruse docela solidni risk.

Diky!
Host
Host

Uživatelský avatar spachal_tmp | ned pro 28, 2008 10:42 pm

Mea culpa, takze nemusis heckat :P, ale bez jailbreaku se to neobejde. O tom, zda to znamena ztratu zaruky nebo neznamena, to zde resit nebudeme, na to je tady zalozenych temat az moc.

Goyer | čtv led 01, 2009 11:06 pm

Zdravim,
takze jsem si udel JB, nainstaloval iModem a vse funguje jako vino.
Jedine co mi vadi, ze nemam full ver iModemu (v podstate nevim jaky v tom rozdil kdyz je demo co full)
Informace pro ostatni, pokud mate JB, prez iModem lze spojit iPhone na kterekoliv pripojeni co pouziva iPhone... nejdriv jsem si s tim hral a rikal si jak je mozne, ze ty data z netu jsou tak krute rychla, az kdyz jsem se podival na DNS mi doslo a s mym prekvapenim, ze prez iModem lze pouzivat vsechna pripojeni jak jsem psal, tedy tim smeruju k WIFI. Kdyz zakazete WIFI v mobilu, pristroj si najde dalsi mozne pripojeni a prez to jede. Jedine co me nastavalo, ze so iModem nastavi ve vsech prohlizecich neco jako proxy a po odpojeni pristroje to musite rucne v settingu browseru umazat jinak net pochopitelne nepujde.
Tod me postrehy.
BTW, mam nejrychleji mozne pripojeni od 02 a docela me to mimo Prahu zklamalo, v praze to ANO je je vazne ficak 80-100kB/s je fat na mobil narez, ale jinde kde neni G3 to vali nevim pocem, ale domnimvam se, ze po GPRS, ale od T-Mobilu kdyz jsem mel GPRS tak treba na Vysocine, kde toto asi moc lidi nema, jsem se bych schopen dostat az na 20-25kB/s ted v kladne u 02 sotva 8kB/s coz je docela solidni propadak.

Snad to pripojeni nekomu pomuze.

Jeste bych se chtel zeptat pripadne, nevim proc a az me to zarazilo, koukal jsem i na youtube kde se porovnavaji speed netu GPRS & WIFI a teda na to, ze tu mam garantovanou 20Mbit Wifi to nacita krute pomalu treba idnes.cz 16vterin, cekal jsem od toho tedy trochu vic... nebo ze by Safary? Rad bych do toho dostal Operu.
Host
Host

Uživatelský avatar spachal_tmp | pát led 02, 2009 3:15 am

Rozdily v demo a full verzi poznas nejpozdeji po shlednuti 500 stranek :P ..

Goyer | pát led 02, 2009 12:21 pm

Jak to prosim myslis? V naplneni nejake cache, ci ze me to po 500ceti strankach odstreli a vybehne insert code na soft?
Host
Host

Uživatelský avatar spachal_tmp | pát led 02, 2009 3:35 pm

Ja to nijak nemyslim, ja si to jen precetl na uvodni strance tech, co to prodavaji :]. Co se stane neutusim, ja si iModem vyzkousel, zjistil jsem ze mi vyhovuje a zaplatil jsem si ho.

Uživatelský avatar spachal | pon říj 26, 2009 10:20 pm

Tak pro ty, kteri by velmi tezko hledali posledni verzi iModem (funkcni i na 2G fw 3.1), je zde: http://isoftru.ru/products/imodem/ - ??????? (600kb) - k dnesnimu dni verze 1.16 (verze 1.14 nerozpoznala OS). Na En verzi webu ani zminka, je to des, co to zase vytvorili ..

//edit: pokud byste badali nad tim, jak je mozne, ze pres Vodafone (GPRS/EDGE) se pri pripojenem iPhone k PC pomoci iModem stahuji data rychlosti 15Mbit :], mozna stejne jako ja prijdete drive nebo pozdeji na to, ze novy iModem umi prekladat nejen gsm data, ale i pripojenou wifi ;) ..
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika