Ahoj tak přesně tohle se mi dnes stalo s iPhone 3GS 16GB nejaibreakovaný, když mi někdo zavolal tak jsem to vzal a asi 2 min. jsem s ním mluvil a potom to spadlo (předtím jsem mluvil s tátou asi 30 min. a bez problému). Restartoval jsem iP a singnál měl sice 4 čárky ale když jsem někam volal tak to bylo hluché. Vyřešil jsem to až tak že jsem vlezl do nastavení a do volby operátora tam jsem si nechal načíst seznam operátorů a byli tam všichni naši 3 operátoři a předtím jsem tam měl navolenou možnost automatického výběru operátora takže jsem to zrušil a klikl jsem na O2 a potom už to vše šlapalo. A druhá věc je ta že když jsem doma (Olomouc) a jsem připojený na 3G síť, tak se iP někdy sám přepojí na EDGE a jednou dokonce na GPRS, ale
tady jsem našel zajímavou odpověď na tuto otázku. Pro neangličtináře se jedná o to že nějaký borec měl tento problém s iP 3GS (přepojování z 3G na EDGE) a proto si vzal druhý telefon (iP 3G) a zatím co 3G indikovalo 3G připojení, tak 3GS jenom EDGE, a proto se zeptal Applu a ti mu řekli že to je normální, protože u iP 3G jsou nepřesné ty indikátory připojení a proto i když byl u obou iP na EDGE tak iP 3G mu ještě může ukazovat 3G připojení. A taky tohle to může dělat na okrajích 3G pokrytí a nebo to může záviset na vytížení 3G sítě.