Slaby kolisajici signal vypadky gsm-edge na 3gs

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Daddy-o | sob srp 22, 2009 8:37 pm

Slaby kolisajici signal vypadky gsm-edge na 3gs

Tak mam dva tydny novy 3gs,zatim prevladaji pozitivni dojmy krome castych problemu s prijmem gsm-edge ( jsem u vodafone).Doma me nokie nikdy neztratili signal a na chalupe taky ne ale Ajfoun casto signal ztrati a signal hodne kolisa. V centru Brna jsem na N95 nikdy neztratil edge ale Iphone casto prepne na zoufale pomale GPRS. Casto mam problem i s kvalitou hovoru a obcas hovor vypadne na mistech kde bezne byl v poradku.Ted jsem na chalupe porovnal prijem LG Viewty, SE 990 a 3gs a iphone neustale kolisal a nekolikrat hlasil ze ztratil signal, jako jediny ze vsech. Klidne spadne z tri knedli na nulu a potom pul minuty hleda...Myslite si ze mam vadny kus? Cetl jsem ze 3g melo problem s prijmem 3g signalu a s vypadky a nevim jestli tento problem nadale trva. Mate nekdo podobne zkusenosti?Mam iphone reklamovat? diky za vase nazory a tipy.

Uživatelský avatar Tea Racer | sob srp 22, 2009 8:43 pm

Re: Slaby kolisajici signal vypadky gsm-edge na 3gs

Zkusil jsi reset sítí?
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Daddy-o | sob srp 22, 2009 9:06 pm

Hmm cetl jsem o tom na jinych forech ale nevim. Mam pocit ze zkusenosti s tim byli casto negativni, neslo rozchodit wifi,edge prestalo jit uplne atd atd. Jsem laik tak se zeptam, co vsechno po resetu siti musim zadat rucne do iphonu?

Uživatelský avatar Tea Racer | sob srp 22, 2009 9:12 pm

Nic dej v settings/general/reset a tam to uvidis :-) nic se nestane...

Moderator fóra
Moderator fóra

Daddy-o | sob srp 22, 2009 9:50 pm

Reset network settings provedu tedy zitra, a je tam fakticky sance ze se timto zlepsi celkove signal? Zatim diky

Uživatelský avatar Tea Racer | sob srp 22, 2009 9:54 pm

Zlepseni signálu je technická záležitost, jestli máš slabý signal tak nic neudelas, pokud teda to neni porucha přímo. Ale reset sití muže odstranit SW problém, který možná máš. Uvidíš.

Moderator fóra
Moderator fóra

Daddy-o | ned srp 23, 2009 7:26 am

Reset jsem provedl a bohuzel se nic nezlepsilo.Tak to vidim na reklamaci a jen doufam ze tam je hardwarova chyba ktera se da opravit a ze to neni vlastnost 3gs. O problemech iphone 3g chytat 3g signal jsem nasel dost stiznosti tak snad toto nebude neco podobneho. Porovnavali jste nekdo prijem signalu 3gs s 3g a s jinymi mob.telefony?

Uživatelský avatar Tea Racer | ned srp 23, 2009 9:28 am

Já mám O2 a 3G sít chytam v Č. Budějovicích, ale také jen někde stejně jako Edge, kde prostě není signál ho nechytíš. Zkus někoho kdo ma také Iphone a ostestujte to ve stejné lokalitě a pokud on ho bude mít a ty ne tak to je důvod k reklamaci.

Moderator fóra
Moderator fóra

Daddy-o | ned srp 23, 2009 9:39 am

Jasne taky me to napadlo jenze nikoho takovyho neznam :-( Vodak jeste asi dlouho nebude mit 3g a edge je docela dostacujici takze zkusenosti s 3g nemam ale musim zkusit sehnat nekde nekoho s jinym 3gs abych mohl porovnat ale jiz ted tusim ze na tom bude stejne a ze to bude "vlastnost vyrobku" a ne chyba. V tom pripade stoji ale cely pristroj za starou belu. Jinak diky za dalsi postrehy ohledne tohoto problemu.

herczegh | ned srp 23, 2009 10:11 am

myslím si že najprv zisti pokrytie signálom a potom uvažuj o chybe prístroja ja mám 3GS od Orange ešte nikdy som nemal výpadok signálu

Daddy-o | ned srp 23, 2009 10:35 am

Z meho prvniho prispevku je snad jasne ze toto jsem si overil jako prvni.tam kde jine pristroje v pohode chytaji normalni signal a edge iphone proste vypadava a hodne kolisa. Overeno na dvou dalsich mobilech. A v centru Brna neustale vypadky edge a prepinani na gprs tam kde n95 v pohode bez vypadku drzela edge.

Uživatelský avatar Tea Racer | ned srp 23, 2009 10:40 am

Přepínání mezi Edge a GPRS není zase výpadek, ale myslim že v prodejně by Ti mohli zapůjčit na zkousku IP kvuli tomu zjišteni signálu, třeba budou Tvuj chtít do zástavy, třeba ne.

Moderator fóra
Moderator fóra

Daddy-o | ned srp 23, 2009 11:11 am

Jo zkusim to u vodafone domluvit jestli by nepujcili jiny pristroj. To prepinani s edge na gprs je sice otravne ale zdaleka nejhorsi jsou uplne vypadky gsm signalu kdyz jine telefony uplne v pohode drzi 2/3 carky.

Uživatelský avatar Tea Racer | ned srp 23, 2009 11:27 am

To si myslim no. Každopádne nám dej vědet jestli se to vyřešilo a jak.

Moderator fóra
Moderator fóra

Daddy-o | pon srp 24, 2009 8:19 pm

Tak cely den testuji prijem signalu na vodafone sim na 3G a mem 3GS a muzu konstatovat ze 3g ma jasne lepsi prijem signalu a to o 1-2 carky. Kdyz je signal dobry tak je vse ok jakmile ale trochu zeslabne 3GS rychle ztrati a kolisa. Treba v Logitech Ihome na nocnim stolku drzi 3G 4-5 carky a 3gs max 3. 3GS tez rychleji ztrati edge a prepne na GPRS. Skoda ze nemuzu vyzkouset na chalupe kde me 3gs neustale ztracelo signal ale tusim ze by 3G drzelo lepe a mozna vubec signal neztratilo. Takze pujde na reklamaci a uvidime, pry vetsinou resi Apple vymenou ale budu doufat ze to bude opraveno a nebo ze novy kus bude opravdu lepsi v prijmu a drzeni signalu. Je to mrzute onzvlast z toho duvodu ze jsen sel do Iphonu abych byl např. na chalupe ve spojeni, zkontroloval email atd a nebavi me lovit neustale signal kdyz stare Nokie v tomto problem nemeli.

Uživatelský avatar Tea Racer | pon srp 24, 2009 9:07 pm

Tak to opravdu vypadá na poruchu v přístroji, zkus tu reklamačku no...
Ikdyž s OS3 mi rapidne klesl příjem WIFI signalu z plného na polovični na stejném místě ale u GPRS je stejny...

Moderator fóra
Moderator fóra

Daddy-o | úte srp 25, 2009 9:46 pm

Jeste jsem mohl testovat oba pristroje tak pokud to nekoho zajima..... oba iphony jsem dal to field mode a badal a chodil po byte. Na 3gs pri signalu -107 vetsinou vypadl signal, na stejnem miste 3G vetsinou hlasilo -102 a signal drzel. V nasem dome na nejhorsim miste 3GS vypadl signal asi 4x a delsi dobu potom signal hledal, 3g vypadl jednou na asi 2 vteriny. Vetsinou 3g ukazuje lepsi signal ( na tomto mereni jsou cim vic minus tim lepsi signal a nejlepsi signal na iphonu je pry -50, pri -101 se jeste da telefonovat ale nad to jiz muze vypadnout signal...). Je to celkem zajimave mereni jelikoz je presnejsi nez ukazatel na displeji....

okpentax | úte zář 22, 2009 11:12 pm

Mám podobnú skúsenosť. Včera som si zakupil 3GS a doma často stracam signál , aj keď iné tel. držia aj dve-tri ciarky. Predtým som mal 3G a toto sa mi nestavalo. Zatiaľ som ale neaktivoval novú SIM, ktorú som dostal spolu s iPhonom a soft. mám zatiaľ 3.0
Host
Host

quick28 | úte pro 08, 2009 3:13 pm

čau, lidi, měl jsem stejný problém (výpadky signálu a i servis nepomohl jen stál peníze) u iphone 3g 8gb koupen u vfcz ... na jednom zahraničním foru, jsme našel "dobrý for" jak tento problém vyřešit, i když se mi to nezdálo, tak jsem to zkusil a bylo po problému ... Přelepil jsem sim kartu dvěma vrstvama krycí pásky a to z opačné strany než je čip :shock: :mrgreen: , to je celý ... a signál drží a iphonka si skvěle užívám ....

Je zakázáno používat berevných fontů. Když už musíš něco zvýraznit, nepoužívej červenou (ta je pro poznámky moderátorů), ale např. modrou, to je podle norem barva pro informace. Změnil jsem ti to. Beavers.

Zdenek07 | stř pro 09, 2009 12:40 pm

Ahoj, mám velkej problém s výpadkama signálu, tak že už nelze používat. Reklamaci mi u T-mobile nepřijali s tím, že jsem s mím iPhone 3G 16GB špatně zacházel a teď nevím co dál. I když mi příjde tvoje rada dost nepravděpodobná. Teď vyzkouším všechno :-). Krycí páskou myslíš standardní izolepu ve dvou vrstvách na sobě...? Díky

Uživatelský avatar iphonik4 | pát pro 11, 2009 6:36 pm

Ahoj tak přesně tohle se mi dnes stalo s iPhone 3GS 16GB nejaibreakovaný, když mi někdo zavolal tak jsem to vzal a asi 2 min. jsem s ním mluvil a potom to spadlo (předtím jsem mluvil s tátou asi 30 min. a bez problému). Restartoval jsem iP a singnál měl sice 4 čárky ale když jsem někam volal tak to bylo hluché. Vyřešil jsem to až tak že jsem vlezl do nastavení a do volby operátora tam jsem si nechal načíst seznam operátorů a byli tam všichni naši 3 operátoři a předtím jsem tam měl navolenou možnost automatického výběru operátora takže jsem to zrušil a klikl jsem na O2 a potom už to vše šlapalo. A druhá věc je ta že když jsem doma (Olomouc) a jsem připojený na 3G síť, tak se iP někdy sám přepojí na EDGE a jednou dokonce na GPRS, ale tady jsem našel zajímavou odpověď na tuto otázku. Pro neangličtináře se jedná o to že nějaký borec měl tento problém s iP 3GS (přepojování z 3G na EDGE) a proto si vzal druhý telefon (iP 3G) a zatím co 3G indikovalo 3G připojení, tak 3GS jenom EDGE, a proto se zeptal Applu a ti mu řekli že to je normální, protože u iP 3G jsou nepřesné ty indikátory připojení a proto i když byl u obou iP na EDGE tak iP 3G mu ještě může ukazovat 3G připojení. A taky tohle to může dělat na okrajích 3G pokrytí a nebo to může záviset na vytížení 3G sítě.
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika