Neustále se registruje do sítě

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

samek | pát pro 18, 2009 9:58 pm

Neustále se registruje do sítě

Můj iPhone se neustále (cca každé dvě minuty) registruje do sítě. Poznám to na rušení reproduktorů. V podstatě by mi to nevadilo až na dvě věci:
1. to vybíjí baterku,
2. rušení repráků otravuje (řeším to zapínání letového režimu atp.).

Původně jsem měl Nokii, manželka má taky Nokii, ale tento problém jsme nikdy neměli. Když dám svoji SIM do jiného telefonu, tak se to zaregistruje jednou a hotovo. Jen iPhone se jak blázen pořád loguje do sítě (nebo kdoví co vlastně dělá).
Není nějaká aplikace, která to mapuje nebo nastavuje?

Bill | pát pro 18, 2009 10:21 pm

Re: Neustále se registruje do sítě

Tak záleží třeba na tom, jestli máš zapnutou na iP 3G síť, nebo jestli máš zapnuté Oznámení a nebo také, jestli nemáš spuštěnou nějakou aplikaci, která vyžaduje připojování na net přes mob.síť.
Já jsem třeba zjistil, že když si zapnu aplikaci Cycorder v blízkosti akt. reproduktorů, tak slyším typický zvuk pro připojování. Ale já si osobně myslím, že se aplikace nějak připojuje na net., než že by mobilní část, která je beztak už připojená, nějak připojovala.

samek | čtv pro 24, 2009 10:31 pm

Tak jo, asi to souvisí s připojením k internetu. Ale je to blbárna, protože to dělá neusále i ve chvíli, kdy jsem připojenej přes wifi. Takže když si doma třeba pouštím muziku z iP přes vež, zapnu letovej režim, aby to nerušilo repráky. Nikdo se mi sice nedovolá, tak se třeba aspoň připojím k Wifi+Nimubzz+Backgrounder.
A stejně se mi to zdá divný. Když si přendám SIM do nokie, která se taky připojuje na web, tak se jednou zaloguje do sítě (slyším repráky) a pak už nic. Ticho. By mě zajímalo, co ten iP vyvádí...

Uživatelský avatar pajap | čtv pro 24, 2009 11:04 pm

Podobné téma se tady začíná dost opakovat. Např. tady:
viewtopic.php?f=27&t=24166

Bylo by možná vhodné napsat i operátora. Mám ten dojem, že se to týká především T-Mobilu CZ. :x
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

samek | pát pro 25, 2009 9:10 am

Doplním tedy, že mám operátora O2.

Toto teď zkouším a vypadá to, že mám problém vyřešen. Díky!!!
viewtopic.php?f=13&t=23072&p=200526&hilit=iphonenodata.com#p200526

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika