kabelovy net->notebook(winXP)->wifi->iphone NEJDE NET,SIT JO

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

pinkpiggy | pon kvě 10, 2010 9:17 pm

kabelovy net->notebook(winXP)->wifi->iphone NEJDE NET,SIT JO

Ahoj lidove, prosim vas, mam problem..
u operatora jsem si zrusil pripojeni na internet (zbytecne to zere prachy)..ted vsak (zvlaste po restoru) zjistuju, ze by se mi ten internet OBCAS i hodil (ikdyz je pravda ze ne furt i Iphone s emi nevim proc neustale pripojoval na net a lezlo to do penez)..
Rekl jsem si teda, ze si z notasu zkusim nasdilet pres wifinu internet do iphonu..a treba vecer se kouknu na cydii, stahnu si neco, atp..
kazdopadne jsemt o resil, resil, az jsem to doresil..net se mi v Iphonu nacetl..v PC jsem tedy jeste trosku poupravil nastaveni a pic..od te doby se mi to uz nepovedlo nastavit (na tom iphonu se mi to povedlo JEN jednou, na chvilku pripojit)..
kazdopadne..

net mam od UPC..tahnu z modemu pres kabel do notebooku (windows XP tam mam..)..
zapnu wifinu..
vytvorim sit AD-HOC..
PC pripojim, po chvili i IPhone najde a pripoji se..
na PC se zobrazi, ze sit je pripojena..
na "PRIPOJENI K MISTNI SITI" nastavim sdileni internetu na: "BEZDRATOVE PRIPOJENI K SITI"..
iphone mi ukazuje, ze k siti je pripojen..kdyz vsak se zkousim pripojit na net..zobrazi se hlaska: "Safari nemuze otevrit stranku, protoze neni pripojeni k Internetu"..hral jsem si s nastavenim jeste tech IP adres a DNS a povedlo se mi to rozchodit nejak na hlasku "safari nemuze otevrit stranku, cilovy internet neodpovida.."..nebo tak nejak..
poradil by mi nekdo, jak to rozchodit??diky moc
[b]iPhone 4S 16GB (iOS uz radeji nevim) | iPad 2G 16GB Wi-Fi (iOS uz radeji nevim| iPad mini 16GB Wi-Fi (iOS uz radeji nevim) | Macbook Pro 13'' i5 (Late 2011)| Apple TV | Hackintosh clover build
Monster Beats Solo HD
Monster Beats Mixr
PS3 160GB Slim
Host
Host

Uživatelský avatar spachal | pon kvě 10, 2010 9:35 pm

Re: kabelovy net->notebook(winXP)->wifi->iphone NEJDE NET,SIT JO

Tohleje uz i trochu mimo tema fora, navic jedna ze zakladnich 'veci sitariny', takze jen velmi kratce. Na tom notasu musis mit nejakou sluzbu, ktera je schopna 'premostit' ty dve sitovky. Rika se tomu ruzne, proxy server, NAT, maskarada, i ve woknech neco takoveho, zakladniho je (napr. http://support.microsoft.com/kb/234815/cs).

Strucne receno, iPhone ma nastaveny mechanismus, ze kdyz vznikne 'dotaz na neco v inetu', posle tento dotaz na wlan v notasu a ta to preda dale, na lan sitovku pripojenou k inetu. Pokud si toto ony dve sitovky v notasu 'neumi predat', budes sice pripojeny k siti (s notasem), ale to je tak vse :]
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

pinkpiggy | pon kvě 10, 2010 9:48 pm

no v PC mam neco jako PREMOSTIT PRIPOJENI ale nejak mi neleze do hlavy co to znamena :D a hlavne mi neleze do hlavy, ze se mi opravdu do MSN.com nacetlo v iphonu :D

tedka se mi to nejak povedlo premostit..ale zase mi pak nejede net vubec..:-/
[b]iPhone 4S 16GB (iOS uz radeji nevim) | iPad 2G 16GB Wi-Fi (iOS uz radeji nevim| iPad mini 16GB Wi-Fi (iOS uz radeji nevim) | Macbook Pro 13'' i5 (Late 2011)| Apple TV | Hackintosh clover build
Monster Beats Solo HD
Monster Beats Mixr
PS3 160GB Slim
Host
Host

ronny | úte kvě 11, 2010 7:22 am

Musíš na síťovce, která je připojená k internetu dát Vlastnosti a tam v jedné záložce je, že internet můžeš nasdílet ostatním připojením - nebude lepší koupit wifi router?

pinkpiggy | úte kvě 11, 2010 1:18 pm

ronny píše:Musíš na síťovce, která je připojená k internetu dát Vlastnosti a tam v jedné záložce je, že internet můžeš nasdílet ostatním připojením - nebude lepší koupit wifi router?

na "PRIPOJENI K MISTNI SITI" nastavim sdileni internetu na: "BEZDRATOVE PRIPOJENI K SITI"..

:)
presne to jsem udelal..nefunguje..:) :(
Monster Beats Solo HD
Monster Beats Mixr
PS3 160GB Slim
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika