Nejde Wifi,i když je iP connected

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

wenc | sob črc 24, 2010 7:53 am

Nejde Wifi,i když je iP connected

Zdravím..předem se omlouvám,protože jsem vlastně skoro laik .Podobná témata jsem nenašel (něco teda jo,ale nic moc jsem z toho nevyčet :? ),tak doufám že tohle nezakládám zbytečně.
Na začátek bych se chtěl zeptat na tohle(mám trochu zmatek v nastavení routeru) :
DNS = ?? (je to ta ,kterou mám přidělenou od providera??)
Subnet mask= ? (Maska přidělená od providera ?? 255.255...)
Clone Mac adress = nevím zda je potřeba zadávat,jinak je to asi ta Mac adresa od mého PC(?)
A tohle z nastavení iPoda: Search Domains=??
ID klienta= ?
router=?(adresa routeru?)
Mám tedy problém,že Wifi se mi v iPodu zobrazuje,ale jak se připojím a dám např. Safari a nějakou stránku,napíše mi to Nelze otevřít...
V iPodu u této adresy nikde nevidím Mac adresu ,a ani nevím jestli jí mám do nastavení routeru dávat (Ovislink Airlive WL-5460AP v2).
Router mám v režimu AP.

Velice děkuji za veškerou pomoc ,už si fakt nevím rady co s tím :(

Uživatelský avatar Metalgirl | sob črc 24, 2010 9:49 am

Re: Nejde Wifi,i když je iP connected

DHCP server - je server, který automaticky přiřadí zařízením IP adresu, které se na něj připojí, tam to tedy nech automaticky, nic neřeš

subnet mask - je nastavená výrobcem na 255.255.255.0 což bohatě stačí, více jak 255 zařízení k routeru určo nebudeš připojovat, tam taky nic neřeš

MAC clone - někteří poskytovatelé internetu mají zaregistrovanou IP adresu na MAC adresu síťové karty v počítači, na toto právě slouží MAC clone, kdy router skopíruje MAC adresu síťové karty v počítači a tváří se jako síťová karta v počítači

Jinak router musíš mít nastavený, aby byl i jako wifi access point, aby bylo aktivní i wifi připojení. Jinak na stránkách Airlive je i takový start quide v češtině, jak router nastavit. Mrkni na to. Je tam i manuál k tomu routeru.

Doporučuji ti restartovat router, vymazat všechna nastavení, co jsi tam kdy nastavoval, řádně přečíst manuál a nastavit to znova, nebo nechat v továrním nastavení. Pak zkusit, jestli se iPod znovu připojí. Možná máš někdě router špatně nastavený a proto to dělá neplechu. Takže nejdříve si pohrát s routerem.

Pokud si něco nastavoval v iPodu, tak v ipodu zajít do nastavení-obecné-obnovit-obnovit nastavení sítě. Tím by se měla vymazat nastavení připojení. Pokud nepomůže reset nastavení sítě, tak provést na iPodu restore bez obnovení ze zálohy. Nastavit iPod jako nový.

No pak dej vědět, jak si dopadl.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

wenc | sob črc 24, 2010 10:00 am

Dík moc :wink: . Vlastně všechno co píšeš jsem už udělal (reset ,obnovení nastavení v iPodu atd.).
Mám ted nastavený DHCP,který mi do nastavení Wifi v iPodu poslalo úplně jiné DNS,než jsem nastavoval v PC (v nastavení routeru).Mám si tam dát (v iPodu) DHCP ,statickou nebo tu BootP ??(doted jsem měl tu DHCP)
BTW ted se mi stalo ,že aplikace které by se normálně bez internetu nespustili,se zapli ale data se nechtěli načíst. To samé Safari...nekonečně mi načítá stránku :| .Už fakt nevím co s tím.Doufám že jsem napsal všechny údaje do nastavení routeru správně.

Uživatelský avatar Metalgirl | sob črc 24, 2010 10:02 am

DHCP server je na přiřazování IP adres
DNS server je na posílání emailů

Pleteš si dva pojmy mezi sebou. V iPodu to nech na záložce DHCP, aby mu byla automaticky přiřazená adresa.,

EDIT: Jinak co se týče DNS IP adres, tak router by měl pouze přebrat DNS adresy od tvého poskytovatele internetu. Tam si DNS ručně nenastavuj, nech pouze router, aby je skopíroval a užíval. Pokud si to tam nastavuješ ručně nějaký nesmysl, tak ti to nebude fungovat.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

wenc | sob črc 24, 2010 10:08 am

Ok :) .... můžu se ještě zeptat jestli mám řešit něco s tou Mac adresou?Tady na foru sem čet že je to někdy potřeba,ale fakt v tom mám docela zmatek.

Uživatelský avatar Metalgirl | sob črc 24, 2010 10:13 am

Řešit s MAC adresou kde? V iPodu nebo v routeru?

Podívej iPodu MAC adresu nezměníš, ta je daná na pevno. V routeru je pouze clone MAC address, což je kopírování té MAC adresy ze síťové karty v tvém počítači.

Já třeba clone MAC adresy musím používat, protože můj poskytovatel internetu má nastavenou MAC adresu mé síťové karty a dle toho mi přiřazuje IP adresu. Pokud připojím do sítě cokoliv jiného, co má jinou MAC adresu, např. druhý počítač nebo router s jinou MAC adresou, tak jim můj poskytovatel prostě IP adresu nepřiřadí a proto se internet nekoná. Musím proto přimět router, aby se choval jako má síťová karta v počítači, na kterou se přiřazuje IP adresa, na toto právě slouží clone MAC address. Rozumíš?
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

wenc | sob črc 24, 2010 10:20 am

Ok ,chápu...a díky za ty vyčerpávající odpovědi :D .
Takže všechno mám nastavit podle papíru od poskytovatele internetu? Mám tam Mac adresu koncového zařízení,DNS1 a DNS2,Gateway,Masku, a pak tu privátní IP adresu.

Vymazal jsem tedy ty DNS ,které sem před tím do nastavení routeru napsal a dal jsem u DHCP disabled (to asi nebylo dobře :) ),tak mi při načítání stránky v Safari píšee tohle : "Nelze otevřít stránku"

Uživatelský avatar Metalgirl | sob črc 24, 2010 10:30 am

Jáj, prosím tě, je rozdíl informace na vstupu routeru a informace na výstupu routeru. Informace, které ti router bere od tvého poskytovatele to je jako WAN síť, to je ta síť, co jde od tvého poskytovatele a je před routerem, pak máš router jako prostředníka a pak máš věci, které si nastavíš, tak to je LAN síť, to je pro tvou vnitřní síť, která je za routerem už. Jak říkám, přečti ten manuál a ten FAQ. S takovou se nikam nedostanem, vůbec tomu totiž nerozumíš, nevíš, co tam máš nastavovat a místo toho, aby sis přečetl manuál, tak tam vyvádíš psí kusy.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

wenc | sob črc 24, 2010 10:38 am

Ok :D ...psal sem že sem laik :wink: ...BTW ten manuál má sice spoustu stránek,ale je v několika jazycích,takže je pak dost stručnej...asi požádám poskytovatele,ale i tak dík

Uživatelský avatar mookie | sob črc 24, 2010 10:45 am

sweet22 píše:DHCP server je na přiřazování IP adres
DNS server je na posílání emailů

DNS není server na posílání mailů, ale na překlad doménovýho jména na IP adresu a opačně, to jen taková drobnost
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Metalgirl | sob črc 24, 2010 10:48 am

Ježíš jo, máš pravdu, na to slouží SMTP, DNS je na překlad IP adres, jak píšeš. Moje chyba.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Pippo | pon črc 26, 2010 11:06 am

Cs,
mel jsem stejny problem a po obnoveni nastaveni site vsechno je jak ma,
Diky moc

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika