Synchronizace ewallet s Iphone přes WIFI

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

MrViki | ned srp 08, 2010 9:54 am

Synchronizace ewallet s Iphone přes WIFI

Zdravím,

nevyužíváte někdo program Ewallet nebo podobný na PC a jeho synchronizaci s Iphone přes wifi? Nemám doma wifi a řeším, jaký HW si koupit abych to rozchodil.

Děkuij

Uživatelský avatar Metalgirl | ned srp 08, 2010 9:57 am

Re: Synchronizace ewallet s Iphone přes WIFI

Já používám ewallet, normálně se to dá synchronizovat pomocí wifi. Stačí si pořídit domů router s wifi přenosem. Já osobně používám TP-LINK TL-WR543G. Připojuji k němu iPod bez problémů, notebook a další věci.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

MrViki | ned srp 08, 2010 10:00 am

Takže router je jediný hw, který je třeba koupit? Nebo musím mít v PC ještě USB dongle?

Uživatelský avatar Metalgirl | ned srp 08, 2010 10:12 am

Ne, normálně koupit router. Počítač připojit klasicky UTP kablem ze síťové karty do routeru, jestli to máš stolní pc a iPhone připojovat přes wifi k tomu routeru, vzduchem bez kablu. Pokud máš notebook, tak ten se dá taky přes wifi toho routeru připojovat. Router pak musíš mít připojený k internetu zase UTP kablem od svého poskytovatele internetu. Jak máš teď připojený internet ke svému PC?
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

MrViki | ned srp 08, 2010 10:20 am

Ted mám kabelovy internet od UPC, takze ten jejich modem a z nej sitovy kabel do sitovky v PC. Nejradeji bych vse vyresil bez nutnosti dalsi krabice se zdrojem, nejlepe jen nejakym USB donglem v PC...

Uživatelský avatar Metalgirl | ned srp 08, 2010 10:26 am

No, když si dáš wifi dongle, tak to budeš mít fakt jen na věci mezi PC a iPhonem, ale nedostaneš iPhone na internet, kdyby jsi se chtěl na net s ním připojovat.

Co se tak zkusit domluvit s UPC, že jestli místo těch jejich trapných modemů by ti nedali wifi router? Ale oni jsou natolik trapní, že by stejně řekli ne. Tak by jsi musel mít jejich trapný modem a za tím jejich trapným modemem připojený router. Fakt dvě krabice doma.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

MrViki | ned srp 08, 2010 10:30 am

Zkusim se UPC zeptat. Ale v podstate bych ani nemusel na ten internet z Iphone, ale prave si nejsem jisty, jaky dongle koupit, aby to slapalo.

Uživatelský avatar Metalgirl | ned srp 08, 2010 10:35 am

Hele dívej, blbost, myslím tím blbost, co jsem napsala já. Normálně, koupíš si ten router, skoro každý router umí, včetně toho, co mám já, klonovat IP adresu, protože u UPC máš určitě internet blokovaný na MAC adresu, teď záleží, jestli toho jejich trapného modemu nebo na MAC adresu síťové karty v tvém počítači. Jejich modem prostě odpojíš a místo něho dosadíš ten router. Do routeru ti půjde ten jejich kablík, co ti teď vede do jejich modemu a od routeru si pak připojíš ostatní zařízení. Jejich modem takhle půjde komplet pryč, schováš ho někde do skříně a budeš místo něj používat ten router.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

MrViki | ned srp 08, 2010 10:51 am

Tak uvidime, zkusim to tak. Akorat jsem koukal na jejich stranky, ze router nabizeji, ale chteji skoro 7 stovek jen za vymenu a dalsi 61 Kc mesicne, coz mi prijde drahe, tak nevim, jestli to nebudou mit nejak zarizeno aby jine routery nesly pripojit...

Uživatelský avatar Metalgirl | ned srp 08, 2010 10:54 am

To mají zařízeno tou blokací připojení internetu na MAC adresu. Ale jak jsem řekla, ty routery umí klonovat MAC adresu, takže si musíš zjistit, na kterou z těch MAC adres to je blokované, jestli na tu, co je v modemu nebo na tu, co je MAC adresa síťové karty v počítači. Router ti tu MAC adresu naklonuje, skopíruje ju a bude se tvářit jako to zařízení, tedy UPC si bude myslet stále, že tam je zapojené to, co do teď. Tím pádem ti to pojede. Sama to takhle mám, můj poskytovatel mi blokuje připojení k internetu na MAC adresu mé síťové karty, no jenže před tou síťovou kartou mám daný router, který mi tu MAC adresu naklonoval, tudíž ten můlj router se tváří jako moje síťová karta a proto mi internet jede.

EDIT:

Jak máš připojený modem k počítači? Přes USB nebo přes UTP kabel a do síťové karty v tvém PC?
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

MrViki | ned srp 08, 2010 11:00 am

Normalne UTP a do sitove karty. Na Mac adresu sitovky to neni blokovane urcite, ale jestli to je blokovane na tu od modemu netusim, ani nevim jak bych ji zjistil...

Uživatelský avatar Metalgirl | ned srp 08, 2010 11:04 am

Pokud to máš UTPčkem do síťové karty, tak by to mělo být blokované na MAC adresu síťové karty.

No se 100% jistotou to zjistíš tak, že když odpojíš stávající PC od modemu a připojíš do toho modemu další PC, tak když se ti to další PC nepřipojí, tak je to blokované na MAC adresu síťové karty tvého stávajícího PC a když se to další PC připojí, tak je to blokované na MAC adresu toho modemu.

No ono se dá do nastavení těch modemů dostat přes internetový prohlížeč, měla jsem kdysi od UPC (tfuj, stále jim nemohu přijít na jméno) takový modrý modem a do něj se dostat do nastavení dalo a tam byla vypsaná MAC adresa, nebo se podívej, jestli to nemá na sobě ve spodu napsané, nebo pokud si k němu dostal krabici, tak na ni, jestli něco není.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika