Ale to už jsem psal, že jsem dělal, ale spíš mě zajímá jestli je ještě nějaké jiné řešení. Nechci přijít o poznámky atd, u programů. Kontakty atd. mám synchronizované online. Třeba to že jak je udělán ten profil pro znefunkčnění toho internetu, tak jak si vytvořit profil, který mi to zase zfunkční. Myslím si že bude tím pádem problém v nastavení APN, ale u T-mobile telefonu to je znevyditelněné pro jakoukoliv editaci, takže jedině vytvořit ten profil.
EDIT: Tak po velkých peripetiích rozchozeno, hurá! Jelikož mi to zabralo tolik času, tak i popíšu postup, který vychází z toho, že jste pod 3.1 používali iphonenodata.com profil.
1. provést zálohu telefonu, čili synchronizaci.
2. jit do adresáře ve windows Users/jmeno uzivatele/AppData/Roaming/Apple Computer/MobileSync/Backup/ kde si najdete posledni zalohu nebo tu kterou chcete použít, v tomto adresáři najdete soubor který začíná číslem 48 a je z těch 48 nejmenší - když se do něj podíváte, naleznete tam něco jako "disabled-EDGE-3GUblank" a ten odstraníte (pro klid duše si ho klidně někam zazálohujte.
3. nainstalujete si tento program
http://jablickar.cz/iphone-configuration-utility/ a podle postupu uplne dole vytvoříte nový APN profil. Kde do nazvu dáte internet.t-mobile.cz , jméno a heslo necháte prázdné, a do proxy můžete zadat - proxy.t-mobile.cz a port 3128. V záložce která se jmenuje "General" je potřeba vyplnit nějaký jméno a identifikátor - tajže já jsem si např. dal t-mobile a
http://www.t-mobile.cz, ale asi to je jedno. (Doufám, že jsou tyto parametry správně, nějak jsem se nemohl pořádně vyznat v tom co je přímo na t-mobile stránkách)
4. Provedeme obnovu telefonu do původního stavu - nebojte se, pokud máte zálohu, vše co jste v telefonu měli, by tam mělo být po dalších krocích zpět. Takže, pokud jsme si vše sesynchronizovali a tím pádem i provedli zálohu - doufám že se nepletu

- odpojíte telefon od kabelu, zatím vypnete program Iphone Configuration Utility. Dlouhým podržením tlačítka sleep nahoře na iphone telefon vypnete. Poté připojíte telefon do pc a stisknete najedou jak home tak sleep tlačítka. Po několika sekundách se Zobrazí na telefonu jablíčko a spustí Itunes. Pustíte tlačítko sleep a držíte stále home, v itunes se objeví něco jako že telefon žádá o restore, teď už můžete tlačítko pustit, odklepnout hlášku o restore a update a čekáte asi 2 minuty než se telefon obnoví do původního stavu. Ještě to napíše něco o odemknutí atd. Poté Vás vyzve k obnovení telefonu z poslední zálohy, případně si můžete z rozbalovátka vybrat kterou, důležité ale je, aby neobsahovala inkrimiovaný soubor 48 o kterém jsem tu psal. Teď dáte obnovit a čekáte než se telefon obnový a začne synchronizace všech programů a ostatních nastavení do telefonu.
5. Když toto vše proběhne v pořádku, tak vypnete itunes, spustíte program Iphne Configuration Utility kde by se Vám měl objevit v DEVICES Váš telefon. Vyberete ho, kliknete na záložku Configuration Profiles, zde vyberete Váš dříve vytvořený profil a zde kliknete na install. V telefonu potvrdíte instalaci a upozorňovací hlášku a je to. Teď by Vám měl již jít internet normálně, samozřejmě si ho ještě musíte v mobilu pustit. A to je Vše, uff.