iPhone jako modem - jaký program použít?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Grim3rr | pát bře 12, 2010 11:04 pm

"iPhone jako modem" bylo by dobré pro uživatele, kteří se rozhodli použít sdílený internet z iPhonu doporučit nějaký způsob.

Otázka je prostá: jaký způsob a jaký program použít?

Osobně používám PdaNet, ale jsem s ním nespokojen jelikož mě nepustí na stránky HTTPS takže emaily a přihlašovací formuláře jsou pasé. Zatím jsem nezjistil způsob jak to opravit. Jestli někdo ví nechť se vyjádří.

Mám iPhone 3G, FW 3.1.2, O2 internet
Pouze uživatel
Host
Host

Uživatelský avatar JackieTran | pát bře 12, 2010 11:05 pm

Re: iPhone jako modem - jaký program použít?

MyWi (Cydia)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Grim3rr | sob bře 13, 2010 7:03 am

Dekuji za tip, jednoducha obsluha, zadne velke nastavovani, vyresil i problem s proxy a https. Zda se mi zatim jako vyborna varianta. Dale velkou vyhodou je ze nepotrebujete zadny program v PC k parovani, theteringove na jednicku!
Pouze uživatel
Host
Host

exim | čtv črc 15, 2010 1:32 pm

Necituj poslední příspěvek. Citace smazána. ls8

Mohu se zeptat jak to funguje? Jednoduše pustim app na iP připojim přes usb a notebook si to najde jako modem? Díky

Uživatelský avatar jackherrer | čtv črc 15, 2010 2:55 pm

ve zkratce to funguje tak ze iphonem prijmas signal pres simkartu napriklad 3G(muze byt i gprs nebo edge) a ten 3G potom rozesilas do sveta pomoci iphone wifiny takze pocitac(notebook) jez ma bezet na internet pres iphone se pripoji na danou wifi sit co vysila iphone..
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

mrzic | čtv črc 15, 2010 3:02 pm

Ja jednoduse pripojim iPhone kabelem k MacBooku, v iPhone zapnu sdileni internetu a je to. Zadny program nepotrebuji.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar spachal | čtv črc 15, 2010 3:16 pm

PDANet funguje samozrejme nejen na port443 (htts), ale i ostatni, ovsem jen placena verze, coz je jeden z hlavnich rozdilu te placene a neplacene :].
Naopak PDANet se mi jako jediny stabilni osvedcil, nejlepe pres USB, pripadne nouzove bez kabelu ve wifi modu (zere dost baterku, najednou pouziva obe radia).
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Zahradník | čtv črc 15, 2010 3:53 pm

Pokud se vám v nastavení telefonu (nastavení -> obecné -> síť) zobrazuje položka Sdílení internetu, žádný další prográmek na iPhonu nepotřebujete.

A pokud máte štěstí a po chvilce laborování (protože iPhone má oproti ostatním mobilům poměrně necitlivou anténu) se vám podaří telefon spárovat skze Bluetooth, získáte asi nejvýhodnější kombinaci, protože při tomto způsobu modemování (via BT) nepotřebujete ani na notebooku zádný další SW (ostatní způsoby připojení potřebují iTunes nebo klientskou aplikaci viz. např. PdaNet).

El_Guapo | pon srp 30, 2010 9:51 am

Zeptam se jen... porad se jeste nenasel zpusob jak obejit teethering u O2 na iphone sw 4??? U trojkovyho sw to slo, tak doufam ze to pujde i u ctyrky.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika