Připojená wifi bez přístupu na internet

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

deety | sob říj 16, 2010 12:41 pm

Připojená wifi bez přístupu na internet

Mám nový iPhone 4G, k němu zakoupený datový tarif, který funguje a v pohodě mohu surfovat na internetu. Doma mám ale wifi síť, kterou bych chtěla používat. Router je nakonfigurovaný, mac adresa iPhonu zaregistrovaná. Wep klíč je správně zadaný při připojení k wifi do iPhonu. Avšak když se snažím v Safari otevřít nějakou stránku zobrazí se mi hláška "Safari cannot open the page because it is not connected to the Internet" (internet na wifi opravdu mám). Přitom ikona že jsem připojena k wifi svítí, v setting Wi-Fi je vidět, že jsem připojená. Zkoušela jsem vypnout Airplane mode a zapnout. iPhone jsem restartovala. Schválně jsem vypnula "Enable 3G" a "Cellular Data". V mém iPodu Touch 2G tato domácí wifi jede a surfovat se dá.
Verze FW je 4.1, není to jailbraknuté.

Nemáte nápad co s tím? Díky předem.

Pavla.

P.S.: Zkoušela jsem i "Forget this Network" a "Renew Lease"

Uživatelský avatar M@YO | sob říj 16, 2010 12:46 pm

Re: Připojená wifi bez přístupu na internet

pozri si ci to dhcpcko routeru priradi ip adresu, gateway atd
cez modru sipku(v zozname wifi) po pripojeni na wifi
TM CZ 3GS 32GB JB GP 43.week 09 4.2.1 / 05.15.04 @ O2 SK + Data neobmedzene
O2 SK custom < OS 4, O2 SK custom > OS 4, Prisposobenie odkazovky na kredit
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

deety | sob říj 16, 2010 7:53 pm

Tak jsem se podívala. Moje IP adresa je opravdu divná v iPhonu. Měla by začínat 192.168.X.X (jako ipod, notebook) Ale začíná 169.254.X.X .
Zkusila jsem přidat i odebrat mac adresu znovu na routeru, ale získávám špatnou ip adresu stále. Co se s tím dá udělat? Změna čísla kanálu na routeru nepomohla.

Uživatelský avatar M@YO | sob říj 16, 2010 9:22 pm

zadavas zlu mac adresu. iP ma dve, jednu na bluetooth a jednu na wifi.
pripadne skus vypnut filtrovanie mac adries, ak to pojde tak je to jasne. ak to nepojde ani potom tak mozno nemas dost volnych ip adries - povoleny rozsah.
TM CZ 3GS 32GB JB GP 43.week 09 4.2.1 / 05.15.04 @ O2 SK + Data neobmedzene
O2 SK custom < OS 4, O2 SK custom > OS 4, Prisposobenie odkazovky na kredit
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | sob říj 16, 2010 11:00 pm

vypni sifrovanie a vsetko zabezpecenie v routri = vyskusaj ci ide inet v iphone. ak ano, postupne to zapinaj a zistis, co ti to znemozni.

najskor to bude sifrovanie.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

deety | ned říj 17, 2010 8:20 am

Už jsem to opravila. Rozsah ip adres byl dostatečný i mac adresu jsem zadávala správnou.
Radu, kterou jsem našla na anglickém fóru, bylo na routru přejmenovat SSID a změnit WEP klíč. Tak jsem to udělala a už se iphone spojil. Pak jsem routru vrátila jeho starý SSID i WEP (jelikož do sítě jsou připojená další zařízení) a iPhone už získal správnou adresu.

Sice nevím v čem přesně byl problém, ale postup zafungoval, tak možná pro někoho do příště.

Díky moc za pomoc.

Uživatelský avatar Metalgirl | ned říj 17, 2010 11:11 am

deety, radši si změň šifrování, to WEP není bezpečné, dá se po nějaké době rozluštit a jestli bydlí vedle tebe nějaký soused potvora, tak to taky udělá a bude se na tebe vesele připojovat. Radši si tam nastav wpa2/psk šifrování, které se rozluštit nedá a na ostatních zařízeních si obnov nastavení sítě. Toť moje doporučení.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika