Ahojky opět

Tak jsem si pořídila router D-Link DSL-G684T. Bohužel nejsem schopná zvládnout nastavení tak, aby vše fungovalo k mé spokojenosti.
Dle návodu jsem ho připojila, pomocí wizardu zprovoznila DSL a nakonec i wifi (které má skutečně postačující dosah). Pak jsem ještě zapla Acces list a naťukala MAC adresy 1 iPhone a 1 ntb s wifinou - to funguje a bez problémů se spojí. K routeru mám kabelem připojený jiný ntb (LAN port 1), přes který router ovládám. Do portu LAN 2 mám připojený dětský stolní PC (bez wifiny), kde se mi za celý víkend nepodařilo rozběhat internet. Přitom s minulým routerem, který byl přesně takto připojen, se mi to podařilo hned napoprvé...
Byl by někdo ochotný mi pomoci to rozchodit? Podrobný návod k routeru je ke stažení zde:
http://extra.xf.cz/manual.pdf (4,5 MB)
Kdybyste se mohl někdo mrknout a napsat mi, kde mám co nastavit, aby mi šel internet i z routeru přes kabel do druhého PC. Já i dcera bychom Vám byly neskonale vděčné

N obou PC je Windows XP a nastaveno V Protokolu sítě Inernet TCP/IP - Získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky (dle návodu k routeru). Pokud to bude složitější, tak bychom to mohli probrat přes zdejší Chat, kde budu od 18,00 hod.
Ještě jednou díky za pomoc!