Sdílení internetu (Tethering) - placená služba

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Nughett | pát čer 19, 2009 1:19 pm

Re: Sdílení internetu (Tethering) - placená služba

Jak updatovat firmware operátora? Mám os x 3 a stejně tam v general -> network nemám kolonku internet tethering

misko | pát čer 19, 2009 1:33 pm

logicky ked sa nad tym zamyslite tak ked telefon pouzivate na zdielanie internetu to nijak operator nemoze zistit. jedine co operator moze je povolit alebo zakazat (zobrazit alebo nezobrazit) povolenie zdielania internetu v telefone. ak si to niekto prenastavi sam tak sa operator moze aj na hlavu postavit. => cize spoplatnenie spociva v tom ze v nastaveni mate kolonku zapnut zdielanie internetu co neni nic ine ako zapnutie natu alebo proxi v telefone.

DarekJ | pát čer 19, 2009 2:02 pm

Nechci si dělat chytrym... ale pokud si vezmete podminky poskytovani služeb - mate tam přimo napsane co poskytovatel (O2, T-mobile, Vodafone) rozumi přes "internet v mobilu". Třeba T-mobile u Twist zakazniku zakazuje použivat internet jinym prohližečem než vestavěny v mobilu. Toto omezeni neplati pro paušalni zakazniky. Nevim jak to řeši O2 nebo Vodafone. Samozřejmě jina věc jak operator zjisti, že surfujete v mobilu nebo na PC.

Uživatelský avatar Antabelus | pát čer 19, 2009 2:46 pm

Mám problém s tetheringem. (kromě toho že mi nejdou nainstalovat ovladače na mém PC, u kamaráda je vše OK) - jenže, mám O2 a než jsem do iPhonu nevložil simku t-mobile, tak jsem možnost tetheringu neměl v settings.. Když tam simku t-mobilu dám, možnost se objeví dokud tam nedám O2 simku a nepřipojím k PC, že chci už tethering používat. To možnost zase zmizí.. Nevíte někdo? Dík..
iPhone guru
iPhone guru

cheer | pát čer 19, 2009 2:46 pm

1) Jak jde poznat, jestli brouzdáte na mobilu nebo na počítači?
Telefon je nastavný tak, že vždy použije jiné APN
APN se např. odlišuje pro WAP a internet a také si za obojí účtují operátoři úplně jiné ceny za přenesená data.
To je právě v tom konfiguračním filu, který nejde v 3.0 a u některých operátorů editovat.

2) Mají operátoři právo zpoplatnit sdílení vedle internetu v mobilu?
Jistě. SMS stojí nesrovnatelně více než hovory při srovnání množství přenesených dat, za kb přes WAP platíte mnohonásobně více než za kb internetu zvláště při nějakém balíčku - žádná rovnost cen ani spravedlnost vzhledem k přeneseným datům neexistuje, existují jen ceny, které jsou zákazníci ochotni zaplatit za jakoukoli službu.
Pročtěte si pořádně podmínky služby, kterou používáte na internet, zda v nich není vymezeno použití pouze na mobilním telefonu. Např. TM balíček Surf+ byl donedávna jen pro Operu Mini, později rozšířen s FUPem na ostatní internetové prohlížeče v mobilech, nikdy se nevztahoval na použití mobilu jako modemu pro počítač.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | pát čer 19, 2009 3:10 pm

Antabelus > a zkoušel jsi ten návod tady?
http://blog.ondratoral.com/2009/06/jak- ... -vodafone/
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

titan4 | pát čer 19, 2009 4:05 pm

S timhle návodem to zaručeně funguje. Jenom použij ipcc z tohohle postu: viewtopic.php?p=142934#p142934 aby ti fungovaly i MMS zprávy

Uživatelský avatar Antabelus | pát čer 19, 2009 5:23 pm

Ano s tímto mi fungují MMS a tethering mám v nabídce, ale nemůžu ho zatím vyzkoušet, na mém PC stále nemohu nainstalovat Apple Mobile Device Ethernet a ke kamarádovi se teď nedostanu..
iPhone guru
iPhone guru

titan4 | pát čer 19, 2009 6:50 pm

Mě to funguje v poho jak přes USB tak přes BT. Přes BT to napíše, že nenajde ovladač, ale když u zařízení pustim službu Wireless iAP tak to jede. Jedu na Win7 RC.

Uživatelský avatar Golf | pát čer 19, 2009 7:05 pm

Antabelus > Možná blbá otázaka, Bonjour tam máš?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Viktor | sob čer 20, 2009 1:24 pm

Re: Sdílení internetu (Tethering) -

asi dve hodiny sa snažím získať info o pripojení na internet ale neviem nájsť nič konkrétne. prosím povecte mi ako sa pripojím cez iphone. v iTunes som nič také ako conecting nenasiel.

milford | sob čer 20, 2009 1:38 pm

Po prvním zapnutí tetheringu v iPhonu by se Ti automaticky měly naisntalovat ovladače a vytvořit nové síťové připojení (většinou Připojení k místní síti /nějaké číslo/).
Apple iPhone 4S 16GB white - fw 7.0 GM, noJB - krasavec :)
Apple iPhone 3G 8GB black - fw 4.2.1 noJB - v depozitu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Antabelus | sob čer 20, 2009 7:35 pm

Bonjour mám, služba běží. Ovladače se mi automaticky instalují ale nedoinstalují.
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Tea Racer | sob čer 20, 2009 9:10 pm

Jak nedoinstalují? Nějaká chybova hlaska?
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Antabelus | sob čer 20, 2009 10:31 pm

Ano, Apple Mobile Device Ethernet nebyl úspěšně nainstalován, došlo ke kritické chybě. iTunes jsem kompletně smazal a nainstaloval znova, stále nic, adi budu muset formátovat..
iPhone guru
iPhone guru

Debian | ned čer 21, 2009 6:24 am

Ahoj, asi už to bude trapný po tom, co je tu zápisků nad připojením iP s FW3.0 k netu pomocí tetheringu, ale mne to stále nefunguje.

Mám O2, iP 3G, nejnovější iTunes i Bonjour a stejně, když dám v iP Sdílení internetu (přes USB), tak to nejde. Ve Windows se mi sice zobrazí nové připojení, dokonce je aktivní, ale nikam se přes to nelze dostat (a to nemám ani firewall na NTB kvůli tomu).

Moje otázka tedy je, zda mám něco já v iP nastaveno špatně (v Nastavení->Obecné->Síť->Mobilní datová síť mám všude vyplněno v APN jen "internet a nic víc. Žádné user/psw, nic), nebo ve Windows na kartě nastavení připojení vyplnit nějakou IP, subnet, gate... jelikož to ale tady nikdo nepopisoval, tak předpokládám, že stačí defaultně DHCP.

Nemohl by mi tedy, prosím, někdo pomoci?

Uživatelský avatar Antabelus | ned čer 21, 2009 10:34 am

Nedával sis do telefonu takový ten .ipcc, díky kterému můžeš mít buďto tethering a nebo MMS? Obojí v tomto .ipcc nejede.. Doporučuji udělat restore přes SHIFT na tento .ipcc...
iPhone guru
iPhone guru

wallis77 | ned čer 21, 2009 11:14 am

Antabelus píše:Nedával sis do telefonu takový ten .ipcc, díky kterému můžeš mít buďto tethering a nebo MMS? Obojí v tomto .ipcc nejede.. Doporučuji udělat restore přes SHIFT na tento .ipcc...

Počkej, vůbec nechápu co a jak :oops: Tohle se dá udělat, i když nemám JB ? A když klepnu na Shift + Restore, tak tam vložím ten soubor, kterej si od tebe stáhnu a co se stane? Udělá se restore? Nebo se tam jen dohraje ten soubor a půjde mi jak mms tak tethering u O2? Děkuji za odpověď! :)

Uživatelský avatar Antabelus | ned čer 21, 2009 11:36 am

Nepotřebuješ jailbreak, neudělá se restore, jen se nahraje konfigurační soubor operátora. Můžu ti uploadnout i můj upravený, kde jsem si dal logo O2 a nebo kde není žádné logo (to používám teď, mám vedle signálu hned další ikonu a pro mě je to nejpříjemnější, je to jako fotka na krabičce :P )
iPhone guru
iPhone guru

wallis77 | ned čer 21, 2009 11:40 am

A pokud to tam nahraju, nepřijdu tim o záruku a mohu kdykoliv dát pryč. No, pokud by jsi byl tak hodný a nahrál mi všechny :D bych to vyzkoušel všechno..

Ještě mám dotaz. Nový iPhone 3GS má vedle baterie procenta baterky. A někdo psal že ho má i u 3G bez JB. Nevíš o tom něco?

Děkuji moc!! 8)

Uživatelský avatar Antabelus | ned čer 21, 2009 12:00 pm

S těma procentama nevím, ty .ipcc ti nahraju později, až budu mít čas. Pokud bych na to zapomněl, připomeň se prosím přes soukromou zprávu.
iPhone guru
iPhone guru

stipka | úte čer 23, 2009 6:53 am

Antabelus píše:Nedával sis do telefonu takový ten .ipcc, díky kterému můžeš mít buďto tethering a nebo MMS? Obojí v tomto .ipcc nejede.. Doporučuji udělat restore přes SHIFT na tento .ipcc...

No MMS mi taky nejdou:( delal sem to podle navodu na iphone.cz mam O2-cz a tarif internet 384 data nonstop no a jak jsem zkousel pres SHIFT restore v itunes nahrat ten soubor tak to bere jen soubory s priponou .ipsw, no a ten tvuj ma priponu ipcc....

A jeste dotazek, nevite jestli jde nejakym spusobem nastavit aby se k pripojeni na internet ve win XP pouzival treba na operu iphone a na ostatni sitovka? jde mi o to ze mam v praci firewall a neco mi nedovoli zejo :) tak kdyby si outlook, sitove disky sosal s kabelu a serfoval bych pres ihone

madaros | úte čer 23, 2009 2:48 pm

vše mě funguje tak jak má,akorát se snažim spárovat iP s mym notebookem pro sdílení internetu.. ted to mám přes kabel a to funguje,ale pohodlnější by to bylo přes BT,ale kdy je chci spárovat, tak mi to napíše že se spárovat nemůžou, už se to někomu povedlo ? popř jak a co udělat,nastavit,atd ?? diky

bback | úte čer 23, 2009 3:58 pm

Tak taky přispěju. Možná se to někomu bude hodit. Před chvíli sem volal na Vodafone. Když budu používat iPhone jako modem, žádné poplatky navíc se neúčtují. Normálně, jako kdybych internet využíval v telefonu. Jinak mi slečna nabídla na vyzkoušení internet Připojení na stálo, na měsíc zadarmo (tento paušál je bez limitu). Po měsíci si zpět aktivuji připojení se 100 MB omezením a navíc jako student budu platit pouze 50% z ceny. Co se týče připojení iPhonu k PC, tak mi to šlape pouze přes kabel. Přes bluetooth se mi to absolutně nespáruje.

hachetoeur | úte čer 23, 2009 8:30 pm

Stejny problem, sdileni pres kabel bez problemu, sparovat mobil pres BT se nedari. Pouzivam notebook Dell Vostro 1310, WinXP SP3, nevim, jestli na Viste se sparovani podari, spise je to zalezitosti ovladacu nez systemu, v mem pripade se o to stara nejaky ovladac od Toshiby, kdyby se to nekomu podarilo sparovat, budu rad za kazdou radu.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Tim | úte čer 23, 2009 8:48 pm

Ahoj, mam starsi Lenovo/IBM R60 a nic jsem extra nenastavoval, proste zapnul sdileni v iPhone a vyhledal zarizeni v dosahu na nb. Frci jak ma. Jedu pres T-Mobile Cz, iPhone 3G 3.0 JB.

Dirtas | stř čer 24, 2009 5:28 am

Mě BT sdílení na lenovu R400 (win XP) taky nešlo. Hrál jsem si stím skoro celé odpoledne a nakonec se zadařilo. Musel jsem vyaktualizovat ovladače, aby se v nich objevila funkce "sdílení připojení" nebo tak něco. Poté jsem spároval iPhone a z notebooku odeslal žádost na aktivaci sdílení. Chvilku se to připojovalo, poté se přepnul iPhone z "nepřipojeno" na "připojeno" a už šlo vše jak má. Pokud jsem dával "připojit" na iPhone, tak se to nikdy nepřipojilo. Možná antivir, možná něco jiného.

Uživatelský avatar bodka | stř čer 24, 2009 1:32 pm

rozumiem tomu spravne, ze si aktualizoval ovladace BT (pre Lenovo) ?
iPhone 3G, 16 GB, verzia 4.0.1 > 3.1.3, JB
iPhone 4, 32 GB, 5.1.1 Orange
iPad Retina 4th, 32GB, wifi, 6.0.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Dirtas | stř čer 24, 2009 2:49 pm

Mno před aktualizací ovladače nabízely pouze funkci synchronizace s nějakým IM. Po aktualizaci se objevily nové funkce mimo jiné i sdílení internetu a pak již vše fungovalo na jedničku.

madaros | stř čer 24, 2009 4:40 pm

ja sdileni internetu u BT mám v ovladacich.. iP a NTB sou sparovany,ale pokud se chci z iP pripojit k NTB tak to se nepripoji viz:
nejdriv jdu do "Bluetooth" -> zapnu -> najde mi to pocitac -> kliknu v iP ze chci pripojit k pocitaci a BT pracuje asi 2s, iphone pise Connecting a pak nic,NOT CONNECTED..

ikdyz to zkusim takhle,tak nic (tethering zapnutej mam):
pokud se podivam v ntb na BT, dam vyhledat zařízení,najde i to iP, kdyz ho rozkliknu,tak je tam videt,ze poskytuje sluzbu PAN-sdileni netu,sluchatka,IrMC, kliknu na CONNECT PAN NETWORK, chvilku se to pripojuje,ale nakonec to napise FAILED: NO Local BT device detected,jako by to ted ten iP nevidelo :(

tak nevim,delam neco spatne,popr nekdo delal jinak ?

edit:
pro jistotu jsem stahnul nejnovejsi ovladace na BT, udelal sem vse stejne,sparoval jsem znovu iP s NTB, aktivoval si sluzbu sdileni internetu u tohoto zarizeni,vse probehlo v pohode jako predtim,ale kdyz kliknu aby se pripojil na to pripojeni iP,tak naskoci se se pripojuje (BT nic nepřenáší) a zase napise ze nemuze najit lokalni BT zarizeni,tak ted uz fakt nevim

Uživatelský avatar Design | stř čer 24, 2009 8:36 pm

Mám jeden z posledních notebooku od HP a spárovat přes BT mi taky nejde. Respektive jde se mi spojit tím, že zadám párovací kod, ale potom to začne instalovat ovladače Bluethooth peripheral device a ty už nenajde. Nevíte kde tyto ovladače sehnat? dík

ještě doplnění: je potřeba někde něco nastavit v případě připojení přes kabel? Připojení proběhne, ale jsem připojen pouze k místní síti, ale né k internetu. Dík
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

stipka | čtv čer 25, 2009 1:21 pm

no poslal sem na 999 222 stav uctu a prislo mi ze cena za sluzby bez pausalu je 3545 kc bez dph :-D no a volam na firmu pac mam firemni tarif O2 data nostop 384 od O2 a ona rikala ze ty vypisy jim nefungujou a ze to haze divne cisla a uctovat se to asi nebude tak uvidime , ale koukal sem na to z ostra teda :-D bacha na ne :evil:

rk747 | sob čer 27, 2009 12:45 am

Připojení modemu iPhone přes USB proběhlo bez problému, s bluetooth však byl vážný problém. Spočíval v magickém "Bluetooth Peripheral Device", které chtěly mnou používané Visty stále instalovat. Stručně řečeno, problém byl v pitomých ovladačích. Díky tomuto linku se mně podařilo rozchodit modem iPhone i přes bluetooth:
http://maxt.dk/archives/2009/06/22/blue ... -problems/
Pokud někdo nerozumí anglickému textu, uvedu postup česky:
1) Kliknout na odkaz v bodě ad1), objeví se licenční ujednání, zde kliknem na ano a aplikaci stáhnem do PC.
2) Připojíme zařízení (bluetooth USB doongle, atd) k počítači, nebo jej zapneme, pokud je integrováno v PC
3) Počítač musí být připojen k internetu
4) Klikneme na staženou aplikaci s koncovkou .exe
5) Rozbalí se okno, kde je vidět celý postup instalace nových ovladačů pro zařízení bluetooth
- identifikace
- validace(ověření)
- stažení bluetooth softwaru
- instalace, zde jedna poznámka, v případě již nainstalovaného bluetooth softu vč. ovladačů provede aplikace nejprve jejich automatické odebrání ze systému, pak teprve zahájí instalaci nového softwaru. Pokud je na překážku nějaká běžící aplikace na pozadí, vyskočí okno s jejich seznamem, ty se ukončí pomocí správce úloh systému Windows,pak se v tomto info oknu klikne na OK a instalace se znovu rozeběhne. Po ukončení instalace naskočí výzva k restartu PC,což provedeme.
6) znovu připojíme bluetooth, systém windows chce opět instalovat ovladače pro Bluetooth Peripheral Device, dáme storno
7) Pak již zbývá pouze provést kroky pro připojení iPhone k PC přes zařízení bluetooth, poprvé jsem spároval klíčem, pak již iPhone připojuji v menu bluetooth na PC přes volbu "Připojit k síti PAN", iPhone totiž tuto službu podporuje.
Host
Host

hachetoeur | ned čer 28, 2009 2:59 pm

Tak se mi podarilo zprovoznit sdileni pres BT, stacilo povolit PAN sit a uz to beha, treba to nekomu pomuze...
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

udo.joint | ned čer 28, 2009 5:30 pm

Zdravim nevite nekdo jak zprovoznit tethering na iphonu 3g operator t-mobile,mms mam funkcni tethering nikoliv .Diky za kazdou radu Vubec tam ten tethering nemam .
Naposledy upravil udo.joint dne ned čer 28, 2009 9:31 pm, celkově upraveno 1

siana | ned čer 28, 2009 5:55 pm

Též jsem pomocí info z nějakého US fóra zprovoznila sdílení internetu ve Vistách/32 bit na notebooku Dell XPS M 1330. Postup je tento, je velice jednoduchý:

1. Povolit v iPhonu tethering: nastavení ? obecné ? síť ? sdílení internetu ? zapnuto
2. Zapnout BT: nastavení ? obecné ? BT ? zapnout
3. Spárovat iPhone s PC: ovládací panely ? zařízení bluetooth ? přidat ? zaškrtnout Zařízení je nastaveno a připraveno k použití ? ukáže se jméno vašeho IP ? spárovat pomocí identické číselné kombinace v obou zařízeních (např. 123)
4. Nyní přichází vlastní tethering: ovládací panely ? rozkliknout Centrum sdílení a sítí ? v levém sloupci rozkliknout Spravovat síťová připojení ? zde je něco jako síť PAN1 s označením Síťové připojení bluetooth ? na něj pravým myšidlem ? zobrazit síťová zařízení Bluetooth ? zde vybrat váš iPhone a kliknout na Připojit.
5. Voilá - a je to! Visty ve finále zahlásí úspěšnou instalaci BT driveru nového zařízení

A příznivá zpráva z Vodafonu pro předplatitele datových služeb: operátorka mi dnes sdělila, že je úplně jedno, zda prohlížím internet v iPhonu či v počítači (mám předplacenou datovou službu od koupě IP za 50% ceny), FUP limit je 3 GB/měsíc :D
iPhone X - 64 GB Silver; Vodafone; & AirPods ;-)
New iPad 2018 - 128 GB Cellular Silver; T-Mobile; Apple Pencil
MacBook Air 13" - 256 GB SSD (early 2015), macOS Catalina 10.15.3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Josef01 | pon čer 29, 2009 9:07 pm

Přes Bluetooth to funguje dobře, ale jakmile to připojím do notebooku začne se iPhone restartovat a nelze jej připojit, máte někdo podobný problém?
iPhone 4S 16GB Vodafone, FW 7.1 NO JB
Host
Host

Uživatelský avatar BlazingUFO | sob črc 04, 2009 12:10 pm

ja som vcera cez tethering natahal asi 500MB dat - drivery, antivir, browser.... mam orangeworld 2000 a ked som si skontroloval spotrebu, neubudlo mi nic, stale mi ostava 1955MB s tym ze tych 45 viem ze som minul inde, aktualizacia spotreby prebehla naposledy 4.7.2009 00:24 teda az potom co som tie data stiahol a nic mi neodcitalo, zacinam sa bat aby mi nedosla nejaka vysoka suma mimo predplatene data
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

stipka | pon črc 13, 2009 12:27 pm

Tak lidičky je to v haji O2 mi napocitali za internet 3220 kc bez dph :( a pritom mam tarif data nonstop...... tak sem poslal reklamaci :(

Uživatelský avatar Tea Racer | pon črc 13, 2009 12:56 pm

To je divny já to zkousel a neprislo mi vubec nic navic :-) mam taky data nonstop.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika