Tak mi to nedalo a po vašich různých negativních ohlasech jsem učinil pár pokusů.
Tony1 mi poradil, že oproti iOS 7.1.1 by příjem signálu na 8.1.2 mohl být lepší a možná utilitu nebudu ani potřebovat.
Nahodil jsem tedy na iP5 a iPad Air 8.1.2 a udělal ZÁLOHY.
Vydal jsem se do svého zakletého místa s mizerným signálem.
Oproti předchozím dnům bez signálu, kdy bylo vlhko a mlhavo bylo slunečno a větrno, tudíž mlha žádná. Nevím jaký vliv má počasí na šíření signálu.
Už při cestě do onoho místa se mi dřív stávalo, že se signál ztratil úplně - tentokrát jsem dojel s jednou čárkou až na místo a šlo volat.
Takže netuším, jestli za to může počasí, nebo 8.1.2 - doufám, že to druhé
Přesto jsem učinil pokusy s utilitou na obou hračkách.
Závěry jsou asi takové:
Na iPhonu 5
Po stažení utility a jejím použití - přepnutí do 2G - signál byl a data byly Edge - jak jsem čekal.
Po opětovném vypnutí utility ale ......... ŽÁDNÁ SLUŽBA!!! Pomohlo naštěstí zapnout a vypnout LTE přepínač - signál naskočil, a pak už se drželo E. Několik pokusů dopadlo vždy stejně.
Po dosažení signálu 3G se ale telefon přepínal tak nějak jako by se mu nechtělo - zpomaleně (dlouho to trvalo než se chytil na 3G).
Zavítal jsem na jiné známé místo a jel známou trasu.
Po odjezdu z onoho místa na 3G to asi po 1 km spadlo na plný signál E a drželo se to hodně dlouho, i v místech kde normálně bývám na 3G. Až těsně před cílem, kde je nedaleko vysílač TM, se to chytilo na 3G.
Závěr - utilita jaksi taksi s obtížemi funguje, ale lépe bude se bez ní asi minout. Minimálně pokud její nasazení nebude nutné.
Na iPadu Air:
Na místo "bez signálu" jsem dojel a měl jsem jednu čárku LTE (O2). Stáhnul jsem utilitu a použil - přepnul do 2G. Chytilo to E.
Ale po opětovném přepnutí do 3G pomocí utility UŽ ŽÁDNÝM ZPŮSOBEM NEŠLO VYVOLAT ŽÁDNÉ PŘIPOJENÍ - POŘÁD BYLA ŽÁDNÁ SLUŽBA!!!!! Nepomohlo žádné přepínaní kamkoliv! Jedině zase na 2G na E - jinak prostě VŮBEC NIC!!!! Učiněno asi 20 pokusů.
NAVÍC JSEM OD TÉ DOBY UŽ ANI JEDINKRÁT NEZAHLÍDL LTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - i když jsem byl v dosahu na místech, o kterých vím 100% že tam LTE je.
Po příjezdu domů jsem udělal na obou hračkách restore z DFU - a na iPadu Air chytím jednu čárku LTE (nestabilní) - i když jsem uprostřed města a LTE se tu prakticky nevyskytuje.
Závěr: zdá se že utilita nefunguje na každé hračce stejně, respektive do 2G funguje 100%. Ale cesta zpět je silně diskutabilní. Zkoušel jsem pak ještě utilitu na iP6+ a tam funguje vcelku korektně oběma směry. Nevím ale jak s LTE, to jsem nezkoušel, jelikož bych musel přehazovat SIM a telefon není můj............
atd.
Znovu opakuji - jestli chcete zkoušet, udělejte si napřed zálohu!