Sdílení připojení přes WIFI (ad-hoc) + VLC klient

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

olejnicev | úte říj 14, 2008 9:34 am

Sdílení připojení přes WIFI (ad-hoc) + VLC klient

Mam notebooka který má WIFI a připojení přes LAN do internetu.
Prohledal jsem několik návodů jak připojit iphone s notebookem adhoc ale nic mě nešlo,něco dělam špatně.

1) adhoc jsem rozjel na obou zařízení a připojl se,iPhone jsem prozvonil pingem a vše bylo v pohodě.
2) vše se zdálo že funguje v pohodě až když jsem zkusil VLC remote,iPhone se nepřipojil z žádnou aplikací (Jaadu,Mocha VLC lite) tak se nepřipojil.
Na PC mam VLC klienta nastavenýho správně podle návodu na youtube.

3)potřebuju poradit jak nasdílet internet,popřípadě jaký ip adresy nastavit.S počítačema jsem to dělal několikrát ale s iphonem mě to stále nejde.

Díky

sony123 | úte říj 14, 2008 6:37 pm

Re: Sdílení připojení přes WIFI (ad-hoc) + VLC klient

Ja to robím takto:
Centrum sietí-vytroriť pripojenie alebo sieť-ad-hoc-typ zabezpečenia web a nejaké 5 miestne heslo a potom zapnúť zdielanie intnetu a potom spravovať sieťové pripojenia a pravý klik na pripojenie bezdrôtovej siete a tam premostiť.
Robím to vo windows Vista.
Senior uživatel
Senior uživatel

olejnicev | čtv říj 16, 2008 12:51 pm

já mam bohužel win XP, mohll by někdo napsat podrobný obrázek??
jak rozjet wifi ad hoc s iphonem??tak aby fungoval VLC.

wancohoff | stř pro 16, 2009 6:22 pm

mam aDSL internet cez LAN v notebooku....na NB vytvorim ad-hoc...s iphonom sa v pohode pripojim, ale na iphone mi nejde ani nacitat maili, ani safari, proste nic co treba internet..nazdielany je v pohode, kamarat sa k nemu pripoji... vo windowse, mam 7micku, mi v STAVe ukazuje odoslane packety, ale 0 prijate....este pred tyzdnom mi to islo, a zrazu nejde...skusal som aj obnovenie nastavenia siete, aj restore asi 2x a nic...taktiez mi nejde GPS ale to uz je ina kapitola... mam 3.1.2 JB

edit:

prisiel som na to ze bloblem je v tom, ze iphone si nepriradi spravne, resp. ziadne udaje , iba IP a masku podsiete....kamarat sa pripojil na moje wifi, so svojim iphonom s rovnakym FW a pekne mu priradilo, IP, masku, router, aj DNS....no mne da iba prve dva udaje...skusal som to aj rucne zadat, noto nepomaha...co stym ??

kultus | ned led 31, 2010 3:32 am

tak uz to nekdo prosim vyresil taky potrebuji pripojit ipod touch k ad hoc siti akorat ze nemam vyplnene udaje jako IP, masku a pod. budu vdecny za kazdou radu predem diky

edit: tak uz to jede jako z praku a ja blazen jsem chtel kupovat router stacilo povolit a zaskrtat jake sluzby chci sdilet(FTP, web HTTP, VNCa pod...) a v ipodu dat DHCP a vsechno si najednou vyplnil sam

tokynoxxx | čtv úno 18, 2010 4:43 pm

Mám stejný problém, kde si zaškrtám služby, které chci sdílet? Mám WIN7.
Obrázek
iPhone 5 64GB Black
Playstation 4 500 GB HDD
Playstation 3 500 GB HDD
Xbox 360 Elite 120 GB HDD
Host
Host

Uživatelský avatar miro1309 | pát úno 19, 2010 3:27 pm

wo W7 musíš vypnúť službu zdieľanie internetu vo vlastnostiach Lokálneho aj sieťového pripojenia. To ti povolí vytvoriť sieťový most, tak ho vytvor. Potom choď späť, na správu bezdrôtových pripojení a tam vytvor novú. Je to naľavo hore, ako PRIDAŤ a tam vyberieš AD-HOC, dáš tam meno, heslo a WEP šifrovanie. Potvrdíš. Hotovo. Niekedy treba chvíľu počkať, kým sa sieť objaví vo vyhľadávaných, ale bude tam.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

sony123 | úte úno 23, 2010 10:54 am

Spravil som to presne ako si napísal a potom sa mi to ešte ponúklo, či chcem zdielať internet a či už som dal, že zdielať alebo nie nejde to. Na sieť sa pripojí ale net nejde.
Vo vlastnostiach siete na iPhone mi vypíše len IP a masku.
Senior uživatel
Senior uživatel

luigi.AZ | pát úno 26, 2010 2:16 pm

tak ať zkouším jakoukoliv možnost co tady píšete tak mi nic nejde :( mám ntb win 7 a na wifi prostě ne a ne se připojit :(

EDIT:
zkoušel jsem u kámoše teďka který je napojený přes router a připojil jsem se v pohodě a doma opět na ntb nic ... jsem fakt bezradný :(
iPhone 3GS 5.0.1 JB
Ping! ID luigi.az
Host
Host

Uživatelský avatar miro1309 | sob úno 27, 2010 9:49 pm

sony123: ak ti iPhone našiel sieť a máš vytvorený most, tak ho nechaj pripojený aj dlhšie. Neviem prečo, ale na W7 to trvá dlhšie než sa iPhone pripojí na internet. Sem tam v iPhone vypni a zapni wifi. Mne to trvalo tiež dlho, ale teraz, keď už ju mám medzi známimi sieťami, tak sa to pripojí v celku rýchlo.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika