Absence EDGE v nastavení sítí pro nastavení APN

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Beavers | sob srp 08, 2009 8:20 pm

Absence EDGE v nastavení sítí pro nastavení APN

Moje známá má Iphone 2G, na něm firmware 1.1.4. U Vodafonu si aktivovala internet do mobilu, jenže jí iphone nejde nastavit, poněvadž má pod sítí jen tři volby: 1.VPN, 2.Wifi 3. Edge roaming. Na fóru se dočetla, že tam potřebuje mít APN, ale protože tam nemá ten čtvrtý řádek s názvem EDGE, který ji po stisknutí má nabídnout APN, nemůže do jeho pole ani napsat aktivaci pomocí slova "internet". Zatím nechce upgradeovat na FW 2.x nebo 3.0 a ráda by docílila toho, aby v Nastavení se pod Sítěmi objevilo EDGE s možností APN nastavit. Ona je, co se týče počítačů, celkem schopná a dokázala by na nový FW přejít. Ale o to jí nejde. Pro ni je záhadou to, co píšu výše.
Již vyzkoušela toto: 1) Reset All Settings, 2) chtěla přes itunes nahrát Carriers update, ale vůbec netuší, jak se to dělá, nebo kde to má vzít. Nikde to prý nenašla. 3) Poradil jsem jí, aby z Installeru nainstalovala Edge Fix, ale ten je prý pouze pro FW 1.1.1, pak je tam nějaký německý, který údajně nainstaluje i Vodafone, ale to se bojí použít. 4) SIM kartu má 2 roky starou, tím by to být nemělo (mám také 1.1.4 a SIMku mám podstatně starší a toto nastavení tam mám). Oslovil jsem soukromě i některé uživatele a mody, kteří poradili to, co jsem uvedl.
Ptám se tedy za ni, nyní již veřejně, co by mohlo být účinné pro to, aby se EDGE objevilo v nabídce pro nastavení sítí? Neraďte mi, prosím, aby restorovala FW 1.1.4, nebo upgradeovala FW na vyšší, to je samozřejmě jedna z variant, kterou má v záloze. Za případné rady děkuji i jejím jménem.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tony1 | ned srp 09, 2009 5:17 pm

Re: Absence EDGE v nastavení sítí pro nastavení APN

Zkusím poradit, ale pravda je to že jsem to děla před rokem a pul a přesně si to nemůžu vybavit stromovou strukturu 1.1.4.
Spojit telefon pomoci SSH a WinSCP otevřít
System/Library/Carrier Bundles/
kliknout na soubor carrier.plist a otevřít pomocí tlačítka ve WinSCP F4Editovat
pak se otevře spousta řádků textu ale nás zajímá až poslední řádky kde by mělo být toto bez červeně napsaného iphone.vodafne.cz
<dict>
<key>apn</key>
<string>iphone.vodafone.cz</string>
<key>password</key>
<string></string>
<key>username</key>
<string></string>
</dict>
<dict>
<key>apn</key>
<string></string>
<key>password</key>
<string></string>
<key>username</key>
<string></string>
</dict>
</array>
<key>voicemail_context</key>
<integer>0</integer>
</dict>
</plist>

pak už stačí jen dopsat tak jak jsem znazornil červeně iphone.vodafone.cz a internet jede. pokud tam nemá ANP políška, takže tam bude chybět celý tento text a ne jenom iphone.vodafone.cz to co jsem napsal je naprogramování políčka ANP. Pokud se do toho bude chtít pustit tak vše před upravou ZÁLOHOVAT!!!
Jinak já mám už 3 soft a jak jsem psal už si přesně nepamatuji jak ty soubory byly v 1.1.4. ale pokud bys mi poslal zkopírovaný Carrier Bundles, tak si myslím že bych si vzpoměl, jak a kde jsem to psal :-)).
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Beavers | ned srp 09, 2009 5:25 pm

Díky moc i za tyto nápady, pokusíme se o to - respektive ona sama, protože vše se děje korespondenčním způsobem. Tvůj vzkaz jí ale budu tlumočit. Zatím ještě jednou díky a kdyb sis vzpomněl ještě na něco, tak sem s tím. :)
Moderator fóra
Moderator fóra

Achty | pon srp 10, 2009 8:34 pm

Děkuju moc oběma :o) Jen pro doplnění, ten německý edfix je taky pro FW 1.1.1.
WinSCP jsem před nějakou dobou nainstalovala, ale ztroskotala jsem na nějakém základním nastavení, takže snad zkrotím svůj neustále padající internet a nějak si to prostuduju.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika