T- mobile Surf and Mail

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Simi | pon led 11, 2010 9:02 pm

T- mobile Surf and Mail

Dobrý den,
Před rokem jsem si U T-mobile koupi iPhone a k paušálu připlatil 99,- Kč za službu surf and mail. Tato služba garantuje 100 Mb na prohlížení stránek a mail. Cca. 11 měsíců od zakoupení mi operátor neúčtoval nic za internet. Najednou mi začal účtovat částky okolo 200 Kč/měs. za datové služby. Jelikož službu surf and mail nevyužívám často (objem přenesených dat oběma směry cca. 20-30 Mb) a nepoužívám ani služby typu Youtube, ptal jsem se na infolince co se děje. Sdělili mi, že telefon si sám něco aktualizuje (žije si svým životem) a tyto aktualizace jsou placené atd.
Když ale telefon spojím s PC a chci udělat aktualizaci sw, objeví se hláška, že sw 3.1.2 je poslední verzí (min. 3 měsíce).
Setkal se někdo s něčím takovým? Je pravdou, že si iPhone stahuje přes operátora aktualizace? Je možné, že je to vlastnost verze 3.1.2. ?
Díky za odpověď. Petr
Host
Host

TommyS | pon led 11, 2010 9:09 pm

Re: T- mobile Surf and Mail

NASTAVNÍ - OBECNÉ - SÍŤ - MOBILNÍ DATOVÁ SÍŤ - APN

To v kolonce APN všechno smaž,tím vypneš edge tím pádem by se iPhone neměl dále připojit na internet :wink:

Simi | pon led 11, 2010 9:35 pm

V menu SÍŤ mám jen položky:
Zapnout 3G - zapnuto
Datový roaming - vypnuto
Sdílení internetu - vypnuto
VPN - nenastaveno
Wi-Fi - vypnuto

Vůbec nic o APN :(
Host
Host

TommyS | pon led 11, 2010 9:45 pm

T-mobile to má zablokovaný jde to jenom u Vodafone a O2 :? Zkus hledat na fóru já bohužel nemám čas promiň :wink:

Uživatelský avatar Marthin | pon led 11, 2010 9:50 pm

Já mám taky T-Mobile, ale předplacenou kartu a taky možnost VPN v iPhonu nemám. Bloknul jsem si to přes internet v MůjTmobile.

Je to trochu nešťastné, protože když budeš chtít službu využít budeš muset na net ne přes iP.
Pokud máš JB(podle popisku nemáš), tak v Cydii je na to utilita, která to VPN smaže.

iPhone si neaktualizuje FW přes mobilní síť. Stahuje pouze aktuální data, např. počasí, akcie, ..
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar milan2022 | pon led 11, 2010 9:58 pm

V iphone chod na stránku:

http://iphonenodata.com/

Dole klikni na disable 3G/Edge potom dáš inštalovať a je to vypnuté,potom keď budeš chcieť internet zapnuť tak odstrániš profil v nastaveniach :wink:
Senior uživatel
Senior uživatel

Simi | pon led 11, 2010 10:05 pm

Díky za poradu.
Host
Host

Uživatelský avatar ygy | pon led 11, 2010 10:15 pm

alebo ak využívaš internet ale iba ovela obmedzenejšie tak si aktivuj dátový balík surf ( to máš asi zhruba 50 mb :wink: a na maily aták to bohate stačí
Starý pes fóra :)

marhy6 | úte led 12, 2010 12:29 pm

Mám takovej problém i u vodafonu. Jenže pokud smažu APN adresu tak se telefon začne rychle vybíjet a přehřívat a to nemám jailbrake...

Uživatelský avatar Marthin | úte led 12, 2010 1:10 pm

nemáš náhodou zapnutý PUSH :?: vypni.
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

Lukhin | úte led 12, 2010 1:33 pm

No ja bych mu naradil, aby si vypnul APN, kdyz chce urcite pouzivat ten balik dal. To by pak platil mesicne penize za neco, co mu pak nebude fungovat.

Me kazdy mesic uctuji zhruba navic 4Kc, taky nevim, za co to je. Ale ted jsem se koukal na vypis a jsem zvedavy, co prijde, protoze mam platit 2x tolik, co normalne, tak snad to nein taky za internet. Ze by to po novem roce nejak zmenili. Uvidim. :roll:

marhy6 | úte led 12, 2010 5:55 pm

Všechny push co sem nasel sem vypnul...je nejakej program ktery by to zajistil. Na 100% ???

Uživatelský avatar ygy | úte led 12, 2010 7:18 pm

ja som istý čas taktiež používal prene túto službu ale keď som chcel ísť na net alebo prezrieť meily na wifi tak mi to síce vypisovalo že om na wifi ale aj tam mi to žralo dáta a nešlo to vypnúť ani cez nastavenia ani cez sbs , no najhoršie to bolo keď som si kúpil navigáciu ale nie cez itunes ale cez app store v mobile a na konci zúčtovacieho obdobia mi do smiechu dvakrat nebolo a prave naopak bol to menší infakt keď mi tmobile naúčtoval cez 15000 nedoplatok .. tak si na to dávaj bacha !

McDog | úte led 12, 2010 9:13 pm

Jj kolega mal myslim tiez datovy pausal 10MB na mesiac a po tyzdni od kupi iP mu volal operator ci nechce vyssi program.A on ze nie ze naco....A operator:Mate ucet za internet 3500Sk:)
Takze tam sa oplati bud vypnut uplne alebo dat datovy okolo 500MB a mas..ja mam 1,5Gb a platim 9? mesacne ale miniem tak 500-800MB a som spokojny

Simi | úte led 12, 2010 9:16 pm

Push mam vypnuty.
Asi to bude problem T mobilu. Na infolince iPhonu mi potvrdili, ze si nic neaktulizuje pres operatora.
Je divne, ze od koupi telefonu 10/08 do 11/09 bylo vse OK a nic mi neuctovali.
Host
Host

McDog | stř led 13, 2010 11:14 am

Kolko MB mas volnych?Ak ti na pozadi bezi mail,safari....tak ti to papa data..tak isto aj mapy alebo pocasie a podobne veci...

Simi | stř led 13, 2010 9:06 pm

Limit by měl být 100MB. Využitých mám max. 30 podle počitadla v telefonu. Když se podívám na podrobný výpis mám účtovány ruzně dlouhé přenosy po ca. 3 - 5 Kč. Třeba tři přenosy zadarmo a čtvrtý za 3.25 Kč. Tomu nerozumím. Mail spouštím ručně, počasí nesleduju, Youtube ani žádný videostreming. T mobile mi oficiálně odpověděl " pokud používáte iPhone a provedl jste aktualizaci firmware na poslední nabízenou verzi je učtování datových přenosu zpusobeno automatickými aktualizacemi, kreré si iPhone provádí sám".
Na infolince iPhonu mi ale jasně sdělili, že aktualizace se provádí pouze po kabelu.
Celá zálezitost začala když T mobile zrušil bezplatné zasílání podrobných výpisu hovoru. Myslím, že se jim něco podělalo a neví co s tím.
Host
Host

McDog | stř led 13, 2010 9:11 pm

No iP si netaha ziadne aktualizacie.Ty ako mas volnych 100MB na net a napr minies 30MB a oni ti uctuju ako keby si minul nad ramec?Tak?To je divne..to by som okamzite reklamoval....pokial neminies data tak ti nemaju co uctovat...

Simi | čtv led 14, 2010 8:34 am

Tady je kus výpisu z mého účtu. Taky to nechápu.
Host
Host

beky02 | čtv led 14, 2010 9:20 am

Podle mých zkušeností a informací od kamarádky z T-Mobile se neúčtují pouze stažené emaily a to co se prosurfuje přes Safari (jiné prohlížeče jsem nezkoušel) - proto se ta služba jmenuje Surf&Mail. Všechno ostatní je placené. To znamená, že když přistupujete na net přes jinou aplikaci (Facebook, Skype, Mapy ap.), tak se internet účtuje. Je to na h***o, ale to se nedá nic dělat. Doporučuji maximálně využívat WiFi a přes operátora stahovat a prohlížet pouze emaily nebo surfovat přes Safari.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Simi | čtv led 14, 2010 9:51 am

Opakuji, Facebook, Skype, mapy, Youtube NEPOUŽÍVÁM. A v telefonu používám jen Safari.

Určitě ale vím, že vloni v září jsem používal aplikaci Mapy v i Phonu a T mobile mi NIC nenaúčtoval. když jsem telefon koupil, vzkoušel jsem i Akcie a Počasí. A taky NIC.

To by znamenalo, že T mobile si udělal nějaké změny a neuznal za nutné o nich informovat.
Host
Host

beky02 | čtv led 14, 2010 5:07 pm

Ty nemáš v iPhone vůbec nic nainstalováno??? Ani jedinou jinou aplikaci než to co je v základu? Placený datový přenos může způsobovat i funce PUSH.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Paly | čtv led 14, 2010 5:40 pm

Simi a pytal si sa uz aj v T-mobile, ze preco to tak je? Myslim, ze oni budu najlepsie vediet preco si platil za prenosy, ktore si vyznacil.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Simi | čtv led 14, 2010 6:53 pm

Asi o 5 příspěvků výše je přesná odpověď, kterou jsem dostal dokonce doporučeně. Když se podíváš na výpis, je tam v 0:00:00 několik připojení. Protože v tu dobu spím tak se telefon musel připojit sám. Proč je ale potom zpoplatněn jen jeden přenos?
Host
Host

beky02 | pát led 15, 2010 3:46 pm

Ještě jednou se zeptám mé kámošky co se mohlo stát a co přesně všechno je a není zpoplatněné...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar nh4k45i | pát led 15, 2010 4:36 pm

Tak tenhle problém jsme tady už rešili, přesne jak říká Simi, mám telefon taky od té doby a k tomu Surfamail T-Mobile. Nikdy mi nic neúčtovali navíc a nyní z ničeho nic mi začlo chodit 600Kč doplatek za net - operátorka tomu vůbec nerozumí (iPhonu) a technik taky ne (teda aspon ten s kterým jsem mluvil). Všiml si někdo, že internet a ty doplatky začli lidem chodit od té doby co se začal iPhone prodávat v ČR ofiko? Já si myslím, že to je úmyslná zlodějna a s prodejem iPhonu začli klienty stahovat o peníze.
Vyřešil jsem to tak, že jsem si internet po roce a něco zrušil, protože platím navíc za nějaká data, která mi připadají dost zcestná a operátor tvrdí, že je to aktualizacemi......aktualizacemi čeho?FW?Blbost. Apps? No to bych si přece musel zapnout appstore a aktualizaci stáhnout manuálně a na pozadí iPhonu přece neběží nic (pokud to úmyslně nepovolíte a máte JB). PUSH notifikace? Kolik dat je asi potřeba přijmout pro to aby vám vyskočilo u apps číslo? Že by to dalo měsíčne okolo 50Mb ? Záhada....
iPhone 8Gb Listopad 07, iPhone 16Gb Květen 08, IPhone 3G 16Gb červen 10, iPhone 3Gs 16Gb červenec 10, iPhone 4 16Gb Prosinec 10, iPhone 5 Listopad 12, Macbook Pro 15'' 2.0 GHZ i7 16GB RAM 120GB SSD, Apple TV 2 Leden 12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar caesar | ned led 24, 2010 1:02 pm

vi se uz neco o udajnych novych datovych terifech t-mobilu? Nejdriv mely prijit na konci roku, ted jsem nekde cetl ze na jare....
Senior uživatel
Senior uživatel

BaX | pát led 29, 2010 1:41 pm

v nedeli ( 31.1.2010 ) by meli byt uvedeny nejake nove tarify , ale nevim jestli i ty datove ! :-(
Naposledy upravil BaX dne pát led 29, 2010 7:06 pm, celkově upraveno 1
    iPhone 7+ 128GB
    iPad 2 WiFi 16GB iOS 7
Senior uživatel
Senior uživatel

Razerman | pát led 29, 2010 2:41 pm

Nový datový věci od T-Mobile jsou. Jedná se o speciální datový tarif fungující jako dobíjecí karta. Je to za 250kč/měsíc a je tam 200MB FUP. Ale netuším jaký jsou ceny za volání a tak.

Lukhin | stř úno 03, 2010 8:12 am

Taky se mi to stalo, ze mi to napalili asi o 300Kc. (Osobne bych si tipl, ze to bylo diky Push, ktery mi stejne nefungovalo, ikdyz jednou neco zahadneho prislo). Ostatne hned jsem psal email jako stiznost a do 2 hodin volal operator s tim, ze jsem asi navstivil Store a neco kupoval. Vysvetlil jsem mu, ze se mi to takhle uz nestalo skoro rok a ted najednou a to iPhone pouzivam stale stejne, tak jsme se dohodli na tom, ze v pristi platbe mi bude tech 300 odecteno. Jsem rad, za takovy happyend. :wink: Doporocuju kazdou chvili chodit na t-zones a kontrolvoat prubezny stav pausalu.

Uživatelský avatar jennydrums | stř úno 03, 2010 10:41 am

Nevím přesně co iP samovolně stahuje, ale že to dělá je pravda. Sedím v práci u pc, a iP se snaží x-krát denně připojovat (známy zvuk v bedýnkách). Zkuste sami ;)

Vypl jsem si GPRS přenosy v Můj T-Mobile a jedu jen na wifi než příjde operátor s nějakým rozumným datovým tarfiem, který bude, stejně jako u konkurence neomezen co se týče užívání ;)

Co se týče surf and mail, od jistého dne začal TM účtovat icq, fb, youtube, aktualizace telefonu, appstore atd. viz. toto vlákno:

http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.ph ... 5e860d72b4
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

cheer | stř úno 03, 2010 5:07 pm

Pozor zvuk v bedýnkách může být normální GSM komunikace telefonní modul - BTS, to nemusí být žádná data. To dělali už prehistorické mobily, kdy se o mobilním internetu mluvilo jako o sci-fi. Nezapomeňte, že síť si telefony průběžně mapuje kvůli schopnosti rychle spojit hovor (SMS, datový přenos), to není tak, že až při zavolání se telefon nahlásí do sítě...

P.S. pořiď si pořádné stíněné bedýnky :-)
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar pistak | stř úno 03, 2010 5:39 pm

No len ten mobil tie reproduktory stale skusa. Ked sa to stane raz za hodinu, tak si poviem ze je to pravidelna kontrola emailov, cize mne to huci (ked som blizko repro) kazdu hodinku. Ale niekedy to robi fakt casto. Ktovie co ten mobil vzdy robi... mne to nevadi, mam uz aj push, aj emaily na kazdu hodinu a baterka drzi. Net mam neobmadzany v O2, tak je to v pohode. Len ked mi vypis pride, tak tam mam na 3 strany informacie o prenose po par kb.

A ten zvuk v repro je pri GSM razny a trva kratko, kym ked iPhone robi svoje tajne vylety na net tak je ten zvuk taky vselijaky...
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar jennydrums | čtv úno 04, 2010 4:44 pm

Kontrola GSM je jiná. Stará nokia mi tohle nedělala ;)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

underbeat | stř bře 17, 2010 12:39 am

Hele kluci takže myslíte že v obecném nastavení IP se odeslané kB nepočítají do paušálu? Právě si všímám, že to tam někdy samo jen tak přibývá, ale na přijatých kB je pořád stejné číslo. Myslíte že mi něco žere data v telefonu nebo se ty odeslané nepočítají, ale počítají se jen přijaté? Díky moc...
Host
Host

dosic | čtv bře 25, 2010 10:02 am

Taky jsem se tímto problémem setkal. na infolince mi řekli že s tím nemůžou nic dělat, že neví co se stahuje, ale že se stahuje. Naštěstí to za loňský měsíc bylo jen 100Kč na víc. Zksil jsem vypnout Push u všech aplikací i u mailu. Tak uvdím jak to bude fungovat. Když jsem kupoval iPhone, tak mi k tomu dali Surf a mail plus za 100Kč a tvrdili, že to budu mít po celou dobu 2let platnosti smlouy, ale už po roce mi začli účtovat 200Kč měsíčně. Teď ještě tohle samočinné placené stahování :(((. Na druhou stranu můžu potvrdit, že když jsem se chlápka na prodejně cca před rokem ptal jak je to s FUP, tak mi bylo sděleno že to je jen na internet a maily, ostatní je placené. Po mém sdělení že používám všechny aplikace jako počasí, mapy, rádia, Facebook, a že jsem ještě nic neplatil, tak řekl že to je asi nějaká chyba a že můžu být rád. Tyhle aplikace používám do dneška, ale až teď mi začali účtovat cca 100Kč za internet nad rámec paušálu. Jde ale jen o nějaké data stažená kolem půlnoci, když spím. Jsem z toho jelen, ale nejvíc mě zaráží absolutní neschopnost T-mobilu v této věci něco podniknout.

bunicek | čtv dub 01, 2010 11:45 pm

Mně teď přišlo vyúčtování a mám zaplatit 600 Kč jenom za přenesená data...nechápal jsem. Operátor mi řekl, že prý mobil provádí aktualizace, zvláštní je že mobil používám každý měsíc úplně stejně a najednou za něco platím....

Uživatelský avatar jennydrums | pát dub 02, 2010 9:34 am

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

honzanun | stř kvě 26, 2010 3:16 pm

Mám taky ten samý problém. Do začátku dubna nic, potom naráz, při absolutně stejném používání, každý den v 0:00 Internet za 20-30 Kč. Dnes jsem tam zavolal a Surf and Mail zrušil (včetně datových toků). Obejdu se bez toho do doby, než nabídnou nějaký normální řešení, ku*vy růžový!!!
Host
Host

adamr | čtv kvě 27, 2010 3:07 pm

to samý tady, iphone mám 2 roky, až tenhle měsíc najednou přijde vyúčtování dražší o 600kč za data ikdyž mám surf a mail tarif. Volám na infolinku, tam mi řekli, že telefon se každej den v 0:00 v noci aktualizuje a že za to platim 20-30 korun denně a doporučili mi, ať si udělám dražší datovej tarif.

takhle to nepude..to je na stížnost...nevidim důvod proč platit za data, která nikdy nikdo neviděl.

honzanun píše:Mám taky ten samý problém. Do začátku dubna nic, potom naráz, při absolutně stejném používání, každý den v 0:00 Internet za 20-30 Kč. Dnes jsem tam zavolal a Surf and Mail zrušil (včetně datových toků). Obejdu se bez toho do doby, než nabídnou nějaký normální řešení, ku*vy růžový!!!

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika