iPhone při surfování na NETu nepřijímá některé hovory

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Zahradník | sob úno 06, 2010 10:43 am

iPhone při surfování na NETu nepřijímá některé hovory

Ten den jsem cca 4 hodiny stahoval větší soubor z internetu. Ve 14:00 mi někdo volal, ale iPhone hovor nezaregistroval. To že mi někdo volal, jsem zjistil až v 18:44, kdy mi přišla tato SMS:

Vítejte zpátky v sítí. Máte zmeškané 1 volání od +420xxxxxxxxx ze dne 05/02/10 14:00. Tak se ozvěte:-) Hezký den, Vodafone.

Iphon ve 14:00 nezvonil a SMS o změškaném hovoru přišla až za 4 a půl hodiny.

Máte někdo podobnou zkušenost? Je to problém iPhonu nebo operátora?

ls8 | sob úno 06, 2010 10:49 am

To nemyslis vazne, ze ne? Tahle vec je tu asi tisickrat probrana. Tohle neni vec iPhonu, ale GSM site. Ta umi v jeden okamzik bud volat, nebo prenaset data.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar vbruno | sob úno 06, 2010 10:59 am

Re: iPhone při surfování na NETu nepřijímá některé hovory

Jeste bych upresnil, ze nejde ani tak jen o GSM, ale o konkretni nastaveni GSM site a zaroven o moznostech mobilnich zarizeni. Cetl jsem nekde o tridach A, B a C (odkaz na wiki), kdy pro ruzne tridy plati ruzne podminky pro kombinaci GPRS a telefonovani. Kazdopadne mne napr. telefon neprijiima hovory jen pokud surfuji pres GPRS, 3G je bez problemu.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar iTukan | sob úno 06, 2010 11:01 am

ls8: No vidis, ale zrovna Vodafone tohle umi "naraz". Oznami prichozi hovor, pozastavi data a po ukonceni hovoru pokracuje v prenosu dat. Alespon pri EDGE. O2 toto zase umi na 3G, ale ne na GPRS. Ale asi to tu nekde bude uz napsano...
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | sob úno 06, 2010 11:06 am

Ani vodafone to neumi naraz, musi zastavit data aby mohl prijmout hovor. To, ze u ostatnich operatoru se telefon jevi jako nedostupny, je nastavenim jejich site. S iPhonem to nijak specificky nesouvisi, uz tady jsou vlakna, kde jsme to probirali podrobneji.

Zahradník | sob úno 06, 2010 1:23 pm

V dobách FW2.0, když iPhone ještě neuměl internet tethering jsem pripojení na internet provozoval skrze Nokii 6300.

Měl jsem za to, že příchozí hovor má absolutní přednost před čímkoli a v případě připojení na internet datové spojení prostě přeruší. Je pravda, že se mi tahle eventualita stala pouze párkrát, ale u Nokie to vždycky zafungovalo a telefon u příchoziho hovoru zazvonil.

Nevím jestli 5.2.2010 neměli u Vodafone nějakou poruchu a proto bych se také chtěl dopátrat, kde se stala chyba, ale stoprocentně vím, že telefon, který při příchozím telefonátu nezazvoní je prostě naprd.

Máme tu někoho kdo by mohl potvrdit či vyvrátit "chybu" operátora?

PeterKiss | sob úno 06, 2010 1:30 pm

No neviem ale keď ja netujem tak sa my dovolaju.
Asi to má niečo z operátorom mám Orange.

Edit: preistotu som zapojil ip na pc a zavolal som kamosovi nech my po 20 sekundách zavolá a ip zazvonil.
Naposledy upravil PeterKiss dne sob úno 06, 2010 1:35 pm, celkově upraveno 1
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Tea Racer | sob úno 06, 2010 1:35 pm

Možná Ti bezi neco na pozadí. Možná Ti tam visí aplikace. Nebo chyba u operatora... Zavolej operatorovi budes vedet hned jestli je chyba u nich. :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | sob úno 06, 2010 1:44 pm

Operátor to šetří a s novým potencionálním zaměstnavatelem, který mi ten den volal, budu mluvit v pondělí. Pro jistotu se v pondělí nebudu připojovat na net a nebo si přehodím SIM kartu do staré dobré Nokie 6300. :)

Shark NX | sob úno 06, 2010 4:19 pm

Neni to chyba Operatora ale vlastnost iPhonu.
Pokial si pripojeny cez 3G/HSDPA tak telefon ti normalne zazvoni ... 100x odskusane aj ked som vystavoval telefon na Max ... Tethering cez Kabel, stahovanie 1,5MBit/s (cca 180kB/s) tak mi hovor dosiel ... A dokonca mi pokracovalo stahovanie po prijati hovoru ... Ale len cca 500KBit/s.

Pri pripojeni cez EDGE alebo GPRS nie je mozne prijat hovor ... Telefon sa javi pocas datoveho prenosu ako Nedostupny. Ale ked je pripojenie v Idle State ... Tak sa dovolas.

Uživatelský avatar Tea Racer | sob úno 06, 2010 5:39 pm

iPhone za to nemuže, je to vlastnost a technicke omezení site gprs a edge to proste nezvladne. Wifi a 3G ano.
Dříve jsem se pripojoval pres Siemens a mel jsem pres to net a taky se nedalo dovolat když jsem surfoval. IP je v tom nevine.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar M@YO | sob úno 06, 2010 5:49 pm

neviete ako je to ide s Orange SK a EDGE? Aby som nemusel byt stale na 3G kvoli baterke.
na iP mam docasnu kartu O2 SK + EDGE (datanonstop) a tam sa mi nikto vacsinou nedovola. nerad by som potom, ked si tam dam orange, mal xxx zmeskanych a smsky bohvie kedy dojdu:(
TM CZ 3GS 32GB JB GP 43.week 09 4.2.1 / 05.15.04 @ O2 SK + Data neobmedzene
O2 SK custom < OS 4, O2 SK custom > OS 4, Prisposobenie odkazovky na kredit
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

PeterKiss | sob úno 06, 2010 5:54 pm

Doma mám Orange 3g,keď som v škole alebo práci tiež si 3g vipinam ale mám len 1 SIM a vždy sa my dovolaju aj keď som na nete,čítam maily tak neviem.
iPhone expert
iPhone expert

Zahradník | sob úno 06, 2010 6:19 pm

Logika mi říká, že když něco funguje na Nokii a na iPhone ne chyba bude v iPhone. Za předpokladu, že u Vodafonu neměli nějakou poruchu.

Na druhou stranu je třeba respektovat, že iPhone není plnohodnotný telefon, že je to spíše multimediální hračka s přidanou možností telefonovat.

Uživatelský avatar Tea Racer | sob úno 06, 2010 6:31 pm

Záleží kam na tu logiku chodíš...
Všude je napsáno že u GPRS a EDGE je stejny hlasovy a datový kanal. Je uplne jedno co mas za telefon. Operátor muže akorat udelat to že nastaví prioritu na jednom z nich. Třeba Ti přeruší stahovaní a můžes telefonovat. Ale obojí nikdy nepujde. Tohle je mimo možnosti. Ani na starých telefonech pres pevnou linku nešlo obojí. Proto je tu možnost wifi nebo 3G.

Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | sob úno 06, 2010 6:50 pm

Tak tedy ještě jednou pro Tea Racera. :)

Mám datový tarif od Vodafone (EDGE) a telefony Apple iPhone 3G a Nokia 6300.
Za stejných podmínek (při připojení na internet a downloadu souboru) telefon Nokia při příchozím hovoru zazvoní a telefon Apple iPhone 3G NEZAZVONÍ.

Už to chápeš? :)

EDIT: Zvýraznil jsem slovo NEZAZVONÍ. :)
Naposledy upravil Zahradník dne sob úno 06, 2010 7:39 pm, celkově upraveno 2

Uživatelský avatar Tea Racer | sob úno 06, 2010 7:28 pm

Tak ještě jednou pro Jirkuse:
Tohle je v technicke specifikaci síti. Jak jsem říkal operátor si muže nastavit prioritu. Já mam IP a siemense ani jeden když jsem na netu neprijme hovor ani sms. Ano pokud jen serfuji a zrovna se nestahuje tak ano. Vodafone pry dokonce preruši stahování. Tak jako tak nejde obojí najednou, jak se chovají Tvé telefony je uplne jedno, proste tohle sít nezvladne. Nejde volat a stahovat. Neplest si se surfováním kde nemusí byt trvalý datový tok. Řesilo se to tu už nekolikrat a jediny Vodafone má pry prioritu že prerusí surfování, a psali to tu lide z IP. Jeslti Tvůj IP ne, to nevím a je mi to jedno. Možná je to i jeho nastavením nebo FW. Ty stále hovoříš o nečem jiném. Tady jde o to že nejde surfovat a volat. ( surfovat rozumej stahovat ). Tohle proste gsm sít ala Edge a GPRS nepodporuje.

Moderator fóra
Moderator fóra

Hnykda | sob úno 06, 2010 8:58 pm

Jirkus asi překonal fyzikální/softwarové/harwarové zákony :D

Zahradník | sob úno 06, 2010 9:44 pm

Škoda, čekal jsem trochu duchaplnější odpovědí od někoho kdo se vyzná a ví, že Vodafone v okamžiku, kdy vám někdo zavolá, přeruší datový přenos a umožní přijmutí hovoru.

Také jsem si myslel, že jsou zde na fóru inteligentní lidé, kteří mají snahu pomoct a poradit, ale poslední dva příspěvky o této skutečnosti příliš nesvědčí.

Škoda ... :cry:

Uživatelský avatar Tea Racer | sob úno 06, 2010 10:33 pm

Jirkus: Ale ty to stále nechápeš, nikdo se s Tebou nehádá. Ty stále opakuješ něco dokola o Tvém IP. Ano znovu píší že tu nekdo rikal že Vodafone toto dělá, že preruší datový tok. Ale to nemení nic na tom že jde bud volat nebo serfovat. Už to prosím chápeš? Jak se chová Tvuj IP je diskutabilní, mě třeba u 02 když opravdu stahuji nepreřuší nic. Jestli se Ti chce tak to dohledej na webu operátora v Tvem případe Vodafone že to tak funguje. To že Ti jeden telefon prerusí a zazvoní je taky diskutabilní, treba v okamzik hovoru jen " čekal na data ". Jsi v tom pripade stejne jediný a " jedna vlaštovka jaro nedělá že? ". Ale házet vinu na iPhone aniž by jsi vedel na 100% že to je jím ( když jsi jediny, může to byt nastavením, verzí FW, nebo něčím jinym, treba tim okamžikem stahovani ) to mi prijde trochu střílení. Znovu opakuji co jsem řekl, jde jen jedno bud GPRS/EDGE nebo volaní. Jak to mají operátori a jednotlive telefony mi tu nikdo ověřeně nedal....
Rád bych tu předešel nejakým utokům na osobu, nebo urážkám. Ty jsi začal Tvým postem ( tak jeste jednou pro Tea Racera ) a já reagoval, ale ted se mi to přestává líbit. Pokud nám sem nedáš pádný důkaz tak je tvuj IP maximálně anomálie, když tvrdíš ze Vodafone umi prerusit stahovani po gprs nebo edge a prepnout na hovor... Možná je jiny telefon tak nastaven, u 02 to nikdy nefungovalo, a overit jestli opravdu v ten okamžik nebylo minimální stahováni přerušeno už je asi mimo nejake meření. Co kdyby jsi to knzultoval s operátorem a pak nám sem hodil vaši konverzaci? Docela by me to zajímalo, když ti ostatním od Vodafone pry funguje. :-)
Jinak nic ve zlém. 8)

Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | sob úno 06, 2010 11:04 pm

No,pred iPhonem jsem dlouha leta fandil SE a mel jsem napr. K750i. A ten , u Vodafonu, kdyz jsem jej pres kabel spojil s macem a nastavil ho, jako modem, tak mi treba na dovolene v Jesenikach (kde bylo EDGE a nekde i zoufale GPRS) normalne pri pripojeni na net a praci na webu prichozi hovor nebo SMS prijmul a zastavil data. Az me to casto vytacelo, protoze jsem treba zrovna posilal do tiskarny pdf a musel jsem ho po ukonceni hovoru pak posilat od zacatku znova. Coz byla nekdy docela lahudka.... U iPhonu jsem to zatim nikdy nezkousel,jestli hovor pri aktivite na siti- tetheringu data prerusi a nebo ne, vzdy uz vyhledavam ubytovani s wifi,jako jednou z mych zasadnich podminek,ale doted jsem predpokladal, ze to snad umi,kdyz to umel staricky SE. Pokud to ale neumi, nevidel bych to, jako problem site, ale iPhonu. Soucasne data a hovor samozrejme az na 3G neumi zadna sit, to je logicke, ale myslim, ze hovor ma pred daty prioritu a mel by ho telefon prijmout i za cenu docasne ztraty datoveho spojeni.Alespon tak to u Vodafonu dobre pamatuji jeste pred 3-mi lety.

Uživatelský avatar Tea Racer | ned úno 07, 2010 12:24 am

Juramac: Tohle je ale prý natavením operátora, jak jsi sam rekl, vytáčelo te že hovor mel prednost pred daty. U O2 je to opačne, data maji prednost pred hovorem. Také bych uvital kdyby se to dalo nastavit v telefonu, ale zatim to je aspon u iPhonu nastavením konkretniho operátora.

Moderator fóra
Moderator fóra

Hnykda | ned úno 07, 2010 12:41 am

To Jirkus: Odpovědi si dostal tak co se ti nezdá? :D
Já to bral s humorem. Nevím proč prostě nedokážeš přijmout fakt že u Edge/GPRS prostě volat a stahovat najednou nejde! Pak záleží na prioritě operátora. Co k tomu chceš vědět víc?

Shark NX | ned úno 07, 2010 1:30 am

Jirkus skus na tej Nokii spustit Prenos na plno ... Daj si stahovat nejaky 20MB Subor a po 2 minutach si skus zavolat ... Este som nemal telefon ktory by dokazal prerusit PLYNULY a DLHODOBY datovy tok ...
Ak si stiahnes jeden Mail ... Tak to sa ti dovola aj na iPhone. Lebo tam nepouzivas plny Bandwidth EDGE ...

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika