iOS 4 a EDGE nefunguje

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Scold | úte čer 22, 2010 9:34 pm

iOS 4 a EDGE nefunguje

Zdravim,
po upgradu na novější verzi mi nefunguje internet, v nastavení sítě mám neaktivní 3G, ovšem mobilní data mám aktivní a přesto když tapnu na safari, napíše mi to 'nelze aktivovat mobilní síť'.
Wi-Fi funguje bez problémů.
Mám T-mobile a na webu operátora mám grps/edge aktivní.

Nevíte někdo co s tím?

PS: nefungují mi ani místa v obrázcích, připínáčky tam mám, ovšem jen na kostičkovaném podkladě, jako by google maps nefungovaly :(
Host
Host

ls8 | úte čer 22, 2010 9:39 pm

Re: iOS 4 a EDGE nefunguje

Restore, neobnovovat ze zálohy, nedělat JB. Pak napiš jak se to chová.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Scold | úte čer 22, 2010 9:42 pm

Udělal jsem restart, obnovil jsem tovární nastavení sítě. A nic.
Neobnovovat ze zálohy se mi moc nechce, to bych přišel o všechny aplikace, nastavení a všechno ne?
JB jsem v telefonu v životě neměl a měnit to nehodlám :)
Host
Host

ls8 | úte čer 22, 2010 9:45 pm

Takže radši budeš bez internetu a s dalšími nefunkčními funkcemi? Tvoje věc.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Scold | úte čer 22, 2010 9:47 pm

Takže když udělám restore a neobnovím ze zálohy, problém se vyřeší?:)
Host
Host

milancholt | sob čer 26, 2010 8:29 pm

koukni se do nastavení dat a pokud nemáš nic v položce APN zkus tan napsat "internet" měl jsem stejný problém a tohle to vyřešilo

Viking | sob čer 26, 2010 8:41 pm

V iOS4 neni zadne nastaveni APN.

Uživatelský avatar dwick | sob čer 26, 2010 8:43 pm

Viking: Ale je. Pokud ho tam nemas, tak to je zpusobene redsn0w jailbreakem.
Life sucks. And then you die.

cony | pon čer 28, 2010 9:36 pm

Ked by nahodou niekto vedel ako v OS 4 - v iphone 3G sa da nejak aktivovat alebo vpisat do APN ( mam O2 cize internet mi siel len ked som mal v APN napisane o2internet ) za pomoc dakujem
Ked by niekto mal nejaky napad ako to spochdnit vopred dakujem .
Host
Host

Viking | pon čer 28, 2010 10:59 pm

dwick píše:Viking: Ale je. Pokud ho tam nemas, tak to je zpusobene redsn0w jailbreakem.

JB nemam, ale to nastaveni skutecne nikde nevidim... kde ho tedy najdu?

Uživatelský avatar dwick | pon čer 28, 2010 11:06 pm

Viking: To ti nevim, u stareho 3G jsem to mohl nastavit (s i bez jailbreaku) a u noveho 3GS bez jailbreaku stale muzu menit APN. Mam O2, mozna to je zasadni...
Life sucks. And then you die.

Viking | pon čer 28, 2010 11:08 pm

Prave - u 3G to slo, to vim. Nejsem u O2 a tu moznost definice APN u 3GS vazne nemam... v tom to asi bude :wink:

cony | úte čer 29, 2010 12:14 am

No ale ja som skusal OS4 na 3G bez jailbreaku na aktivovany telefon ale i tak tam tato moznost menit APN nebola.
Skoda no zatial neviem ako to rozchodit.
Dik

Edit:
Tak uz som nasiel nieco o tom ako zadat APN
Dik moc uz mi ide internet

>>>

ak ti nejdu Data po JB stiahni si iPhone Configuration Utility Tu!
A vytvor si Konfiguracny profil s Manualne spravenym APN. (Configuration Profiles -> Advanced) a potom si to len nainstaluj do iPhone.

Nedělej doubleposty. masklin
Host
Host

Superbobo75 | úte črc 20, 2010 8:00 am

Mam t-mobile. Od te doby co jsem si nainstaloval iOS 4 tak mi take nefunguji mobilni data. jak pise jiny tady, vidim ikonku E nahore ale internet presto nefunguje. V nabidce sit mam pouze - zapnout 3g (ne) - mobilni data (ano - datovy roaming (ne) - sdileni internetu (ne) - VPN (ne) wifi (ted ne). Nikde neni polozka APN - u t-mobile je pry nepristupna. Co s tim? To s tim restore jsem delal uz na zacatku, protoze se mi Iphone 3G strasne sekal a toto bylo reseni.

piskotek | čtv črc 22, 2010 11:29 pm

čau, mam podobný problém
vlastním iP 3G 16gb iOS4 + JB
a včera jsem si aktivoval u o2 internet na měsíc zdarma, četl jsem tu nějaké návody, že u APN musí být "internet"(ten tam byl nastavenej od začátku) chvilku mi naskočila ikonka "E" ale stejně se nešlo připojit, poté jsem zkoušel tethering stím, že by se to poté mělo nastavit a fungovat ale zatím nic
nevíte někdo co stím?
Host
Host

Kermit | úte črc 27, 2010 12:56 pm

Mam stejny problem, telefon koupeny u Vodafone (stara bootrom btw), provozovany u T-mobile, APN videt neni. Restorovat do cistyho stavu se mi to nechce, nehodlam doplacet na to, ze Apple kasle na svy zakazniky a tak nejak doufam, ze az bude k dispozici JB pro OS4, bude mozny tam to APN nastavit. Zkousel jsem si vytvorit APN profil pres ten oficialni iphone configurator, ale nesel mi nahrat, jelikoz to rvalo, ze tam muze byt nainstalovany pouze jeden profil (a samozrejme soucasne hlasilo, ze tam zadny nainstalovany neni :)

Superbobo75 | ned srp 15, 2010 6:59 pm

Znovu popíšu svůj problém:

Mam t-mobile. Od te doby co jsem si nainstaloval iOS 4 tak mi take nefunguji mobilni data. jak pise jiny tady, vidim ikonku E nahore ale internet presto nefunguje. V nabidce sit mam pouze - zapnout 3g (ne) - mobilni data (ano - datovy roaming (ne) - sdileni internetu (ne) - VPN (ne) wifi (ted ne). Nikde neni polozka APN - u t-mobile je pry nepristupna. Co s tim? To s tim restore jsem delal uz na zacatku, protoze se mi Iphone 3G strasne sekal a toto bylo reseni.

Nevíte prosím někdo co s tím? T-mobile ma konecne nove datove tarify a telefon nefunguje jak ma.

Superbobo75 | pon srp 16, 2010 5:10 pm

Tak jsem provedl kompletni obnovu telefonu, a stale nic. Ja to proste nechapu.

Nedelej doubleposty! Edituj prispevky. Tea Racer

Uživatelský avatar Tea Racer | pon srp 16, 2010 7:17 pm

Tak reklamace nebo servis. Kdo ví co ti v IP odeslo, treba to je HW zavada.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Superbobo75 | pon srp 16, 2010 10:40 pm

Takže mám další poznatky. Nedalo mi to a provedl jsem downgrade na verzi 3.1 o které jsem věděl, že mi tam internet šel. Po provedení jsem zkusil internet a šel. Potom jsem opět udělal update na 4.0.2. zde internet také šel, ale po provedení synchronizace telefonu se zálohou programů a nastavení, mi internet opět přestal fungovat. Zkusil jsem ještě v nastavení provést Obnovení nastavení sítě, i když jsem typoval, že to s tím nemá nic společné. A nemělo. takže také nic.

Bohužel v tuto chvíli to vidím tak, že budu muset provést restore telefonu a všechny aplikace nainstalovat znovu, bohužel u toho ztratím poznámky atd. Nebo máte ještě někdo nějaký nápad?

Uživatelský avatar Tea Racer | pon srp 16, 2010 10:42 pm

Tak to vypada že to dela nejaka aplikace. Instaluj jednu po druhé.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Superbobo75 | úte srp 17, 2010 12:26 am

Provedl jsem prvně postupné smazání aplikací, i když jsem smazal všechny, nefungovalo to. Potom jsem provedl smazání všech dat z nabídky obnovit. Toto pomohlo. Poté jsem připojil iphone do pc a ten provedl po mém potvrzení obnovu zálohy, před synchronizací jsem ho ale odpojil, aby se do něj zatím nenahráli žádné programy atd. Už v tomto momentě mi opět internet nefunguje. Nevím co přesně se obnovuje v první části obnovy, před synchronizaci, ale je tam nějaký problém který se tam vždy znovu nahraje či nastaví.

Ještě mě napadá jedna věc. Když jsem měl v mobilu ještě 3.1 tak jsem používal ze stránek iphonenodata.com profil pro zablokování internetu, a při instalaci nového systému jsem ho - asi - neodstranil a nebo jsem ho naopak pod 4 spustil, ale to se mi moc nezdá, protože jsem to zkoušel dneska při těch pokusech a nefungovalo to. Nicméně v nabídce nikde již nebyl. Proto jsem dneska při downgradu, tuto aplikaci znovu nainstaloval a pote stále ještě pod 3.1 dal pryč. Nepomohlo nic. Takže jestli náhodou v záloze není někde ten zabordelenej profil, který ale nejde vidět nikde v nastavení.

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte srp 17, 2010 8:12 am

no s toho co pises neni problem v aplikacich ale v tom ze po nahrani noveho fw davas obnovu ze zalohy a tim se neco v iphonu rozhodi a proto ti pak nejde ten net, muzete to mi i souvilost s tim iphonenodata ktery nejak zmeni konfiguraci u netu a pri obnove ze zalohy se toto nastaveni projevi i u noveho fw ale u os4 jdou prave vypnout mobilni data v nastaveni ... uloz si nekam ten posledni backup a udelel restore bez obnovy ze zalohy ... urcite vis ze je dobry si predtim zalohovat kontakty atd :)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Superbobo75 | úte srp 17, 2010 9:35 am

Ale to už jsem psal, že jsem dělal, ale spíš mě zajímá jestli je ještě nějaké jiné řešení. Nechci přijít o poznámky atd, u programů. Kontakty atd. mám synchronizované online. Třeba to že jak je udělán ten profil pro znefunkčnění toho internetu, tak jak si vytvořit profil, který mi to zase zfunkční. Myslím si že bude tím pádem problém v nastavení APN, ale u T-mobile telefonu to je znevyditelněné pro jakoukoliv editaci, takže jedině vytvořit ten profil.

EDIT: Tak po velkých peripetiích rozchozeno, hurá! Jelikož mi to zabralo tolik času, tak i popíšu postup, který vychází z toho, že jste pod 3.1 používali iphonenodata.com profil.

1. provést zálohu telefonu, čili synchronizaci.

2. jit do adresáře ve windows Users/jmeno uzivatele/AppData/Roaming/Apple Computer/MobileSync/Backup/ kde si najdete posledni zalohu nebo tu kterou chcete použít, v tomto adresáři najdete soubor který začíná číslem 48 a je z těch 48 nejmenší - když se do něj podíváte, naleznete tam něco jako "disabled-EDGE-3GUblank" a ten odstraníte (pro klid duše si ho klidně někam zazálohujte.

3. nainstalujete si tento program http://jablickar.cz/iphone-configuration-utility/ a podle postupu uplne dole vytvoříte nový APN profil. Kde do nazvu dáte internet.t-mobile.cz , jméno a heslo necháte prázdné, a do proxy můžete zadat - proxy.t-mobile.cz a port 3128. V záložce která se jmenuje "General" je potřeba vyplnit nějaký jméno a identifikátor - tajže já jsem si např. dal t-mobile a http://www.t-mobile.cz, ale asi to je jedno. (Doufám, že jsou tyto parametry správně, nějak jsem se nemohl pořádně vyznat v tom co je přímo na t-mobile stránkách)

4. Provedeme obnovu telefonu do původního stavu - nebojte se, pokud máte zálohu, vše co jste v telefonu měli, by tam mělo být po dalších krocích zpět. Takže, pokud jsme si vše sesynchronizovali a tím pádem i provedli zálohu - doufám že se nepletu :) - odpojíte telefon od kabelu, zatím vypnete program Iphone Configuration Utility. Dlouhým podržením tlačítka sleep nahoře na iphone telefon vypnete. Poté připojíte telefon do pc a stisknete najedou jak home tak sleep tlačítka. Po několika sekundách se Zobrazí na telefonu jablíčko a spustí Itunes. Pustíte tlačítko sleep a držíte stále home, v itunes se objeví něco jako že telefon žádá o restore, teď už můžete tlačítko pustit, odklepnout hlášku o restore a update a čekáte asi 2 minuty než se telefon obnoví do původního stavu. Ještě to napíše něco o odemknutí atd. Poté Vás vyzve k obnovení telefonu z poslední zálohy, případně si můžete z rozbalovátka vybrat kterou, důležité ale je, aby neobsahovala inkrimiovaný soubor 48 o kterém jsem tu psal. Teď dáte obnovit a čekáte než se telefon obnový a začne synchronizace všech programů a ostatních nastavení do telefonu.

5. Když toto vše proběhne v pořádku, tak vypnete itunes, spustíte program Iphne Configuration Utility kde by se Vám měl objevit v DEVICES Váš telefon. Vyberete ho, kliknete na záložku Configuration Profiles, zde vyberete Váš dříve vytvořený profil a zde kliknete na install. V telefonu potvrdíte instalaci a upozorňovací hlášku a je to. Teď by Vám měl již jít internet normálně, samozřejmě si ho ještě musíte v mobilu pustit. A to je Vše, uff.

Kermit | úte srp 17, 2010 3:21 pm

Mel bych taky jeden postup, imho drobet jednodussi. Jak jsem vypozoroval z diskusi na forech i osobni zkusenosti, tyka se tenhle problem lidi, kteri si pres web nainstalovali apn profil s nesmyslnym apn (typicky disabled-EDGE-3G, nebo tak nejak, nepamatuju si presny nazev) a provedli upgrade na iOS 4.x. Pokud se k tomu prida mobil, ktery nema v menu network moznost nastavit apn, protoze to prodejce zakazal (napriklad muj 3GS 16GB od Vodaphone), je to v haji a nikde na webu jsem nenasel postup, jak to spravit. Pres iphone configuration utility novy profil nahrat nelze, protoze to rve, ze v mobilu muze byt pouze jeden profil. Pak existuje moznost editovat prislusny .plist soubor v /System/Library/Carrier Bundles/operator (u me TMobile_cz.bundle)/carrier.plist a pres nej zpristupnit menu pro nastaveni apn v telefonu a spravny apn nastavit tam, coz mi zafungovalo, ale po respringu nebo restartu mobilu nastaveni zmizelo a internet opet prestal fungovat (prestoze carrier.plist stale obsahoval me nastaveni).
Nakonec jsem tedy po chvili experimentovani a prochazeni souboru v iphone prisel na nasledujici postup, ktery u me funguje a to i po respringu nebo rebootu telefonu. Staci upravit soubor /private/var/Managed Preferences/mobile/com.apple.managedCarrier.plist (ja to provedl tak, ze jsem si pres scp stahl soubor do pocitace, tam ho oeditoval v plist editoru a soubor nahral zpet; je mozne, ze existuje i nejaky plist editor primo pro iphone) a zmenit v nem retezec Disabled-EDGE-3G (nebo tak nejak ;) na spravny apn (internet.t-mobile.cz). Pak uz staci jen v telefonu dat general -> reset -> "reset network settings" a internet by mel fungovat.
Snad to nekomu pomuze, ja z toho byl docela na nervy ;)

Superbobo75 | úte srp 17, 2010 3:35 pm

Mezi tvým a mým postupem je zásadní rozdíl. Já nemám Jailbreak. Takže i proto tak komplikovaně.

Kermit | úte srp 17, 2010 10:37 pm

Vsak v pohode, kdo ma jailbreak, pro toho to bude snazsi, kdo ne, pouzije tvuj postup, myslim ze se hodej oba.

Superbobo75 | úte srp 17, 2010 11:27 pm

Omlouvam se, nemelo to vubec vyznet tak drsne :D

Samozdrejme hodí se oba.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika